Skip to main content

Αρνητικό το κλίμα στα Ευρωπαικά Χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Αρνητικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές με εξαίρεση το Λονδίνο.Θετικό το κλείσιμο των δεικτών στη Νέα Υόρκη.
Ανακόπηκε η συνεχής άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές τη Δευτέρα, με εξαίρεση το Λονδίνο που έκλεισε με θετικό πρόσημο. Αντιθέτως η αρχική πτώση των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης αντιστράφηκε από την άνοδο των μετοχών του βιομηχανικού κλάδου.

Η άνοδος της Δευτέρας στο Λονδίνο οφείλεται και στις τράπεζες με τις HSBC, Standard Chartered και Lloyds Banking Group να κλείνουν με κέρδη.

Σε Φρανκφούρτη και Παρίσι οι επενδυτές εμφανίστηκαν συγκρατημένοι για το πόσο  η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να υποστηριχτεί από τα κέρδη των εταιρειών και την πραγματική οικονομία. Η αισιοδοξία για την ευρωπαϊκή οικονομία δεν κατάφερε να στρέψει τους δείκτες σε ανοδική τροχιά.

Οι περισσότερες μετοχές εταιρειών ενέργειας και μετάλλων ακολούθησαν τις πτωτικές τιμές των εμπορευμάτων, με τις BG Group, BP and Tullow Oil Eurasian Natural Resources Corp, BHP Billiton, Rio Tinto και Antofagasta να πέφτουν.

Στη Γουόλ Στριτ ενώ οι δείκτες ξεκίνησαν πτωτικά τελικά οι αγορές έκλεισαν θετικά με τη συμβολή του βιομηχανικού κλάδου. Μεικτή η εικόνα των τραπεζών, με τη Bank of Αmerica να κλείνει ανοδικά, αλλά τη Citigroup και παρά τις ειδήσεις για εκτιμώμενα καλά οικονομικά αποτελέσματα, να πέφτει.

Συμβολή στο κλίμα της αγοράς, χωρίς όμως να επηρεάσει τους δείκτες αρνητικά, είχε η διαμάχη Κίνας και ΗΠΑ για τους δασμούς στα λάστιχα.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,11% στις 3.730,61 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 0,07% στις 5.620,24 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.018,85 μονάδες, με άνοδο 0,15%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,22% σταματώντας στις 9.626,80 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.091,78 μονάδες, με άνοδο 0,52%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,63% στις 1.049,34 μονάδες.