Skip to main content

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Αισθάνομαι ότι θα γινόμουν σπουδαίος πρόεδρος της Αμερικής»

Ελπίζω η Αμερική να βρει νεώτερους υποψήφιους, στα 40 ή και τα 50 τους και να τους δώσει την ευκαιρία, ανέφερε ο σταρ του σινεμά

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Be Useful: Seven Tools for Life» ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και διάσημος ηθοποιός, 'Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger), βρέθηκε στο Λονδίνο και παραδέχτηκε στην κάμερα του BBC ότι θα ήταν σπουδαίος πρόεδρος αν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Αισθάνομαι ότι θα γινόμουν σπουδαίος πρόεδρος» δήλωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής, ωστόσο το Σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει πως όποιος θέτει υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα πρέπει να είναι γέννημα θρέμμα Αμερικανός πολίτης και Ο Σβαρτσενέγκερ κατάγεται από το Thal της Αυστρίας, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 19 ετών.

Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτό το εδάφιο θα αλλάξει, αλλά σημείωσε ότι «θα ήμουν εγωιστής αν έβγαινα μπροστά να αλλάξω το νόμο».

Δεν φάνηκε ενθουσιασμένος για τον επόμενο γύρο των προεδρικών εκλογών μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ, λέγοντας πως «ελπίζω απλώς ότι η Αμερική θα βρει λίγο νεανικό αίμα», προσθέτοντας ότι «για μένα, είναι λίγο περίεργο που έχουμε μια μάχη μεταξύ ανθρώπων σήμερα στα τέλη της δεκαετίας των 70 χρόνων ή στις αρχές των 80 χρόνων και όχι σε ανθρώπους που στη δεκαετία των 40 και των 50 ή ίσως και νεότερους και έχουν μια ευκαιρία για τη θέση αυτή».

«Ο,τι έχω καταφέρει οφείλεται στην Αμερική. Μου έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες και ο αμερικανικός λαός ήταν τόσο φιλόξενος, με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Δεν υπήρχε κανείς που να με εμπόδισε στην επιτυχία μου. Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να κάνω, είναι να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά δεν πρόκειται να παραπονεθώ γι' αυτό» ανέφερε στη συνέχεια ο Σβαρτσενέγκερ και συμπλήρωσε: «θα ήταν λίγο εγωιστικό αν βγω και προσπαθήσω να αλλάξω τον νόμο».  

Ωστόσο, μιλώντας για την αναμέτρηση των δύο υποψήφιων Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2024 ήταν ιδιαίτερα καυστικός επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλοι για να διεκδικήσουν ξανά την πολυπόθητη θέση στον Λευκό Οίκο. 

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο του σε αυτό εξηγεί ότι όλοι πρέπει να βοηθάμε τους άλλους, όπως κάνει κι ο ίδιςο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Από τη συμμετοχή του στους Special Olympics, έως τη δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη διοργάνωση δείπνου με θέμα το Oktoberfest νωρίτερα αυτό το μήνα, το οποίο συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα σχολικών συλλόγων. 

Ο 'Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ αγαπά τον κινηματογράφο και βλέπει πολλές ταινίες. Η τελευταία ήταν η Barbie, για την οποία είπε πως ήταν «έξοχα φτιαγμένη» κι όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να παίξει τον Κεν, αφόσον φυσικά η ταινία γυριζόταν τη δεκαετία του 1980, συμφώνησε με ενθουσιασμό. «Υπάρχει ένας καλός χαρακτήρας εκεί μέσα», απάντησε ο κακός του σινεμά.

Πηγή: BBC