Skip to main content

Ασημένιο μετάλλιο για τον Καραβάνο στο Ταλίν

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο διεθνές τουρνουά Πάλης του Ταλίν ο Νίκος Καραβάνος. Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα τουρνουά μικρών ηλικιακών κατηγοριών που γίνεται στην Ευρώπη

Με ένα μετάλλιο στις αποσκευές και πολλές εμπειρίες ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Πάλης που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας για τον Νίκο Καραβάνο.

Ο 17χρονος Ρεθυμνιώτης αθλητής θριάμβευσε στα 92κ. ελευθέρας πάλης και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία ο πρωταθλητής του ΑΠΟΡ απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με έξι διαδοχικές νίκες βρέθηκε στον τελικό να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο. Ο Καραβάνος νίκησε αρχικά τον Φινλανδό Λιέδες με 8-0, τον Πολωνό Ρουτκόβσκι με τεχνική υπεροχή, τον Λιθουανό Παουλάουσκας με τεχνική υπεροχή. Στη συνέχεια, παρά την κούραση επικράτησε του Λετονού Μπαρίνοβς με 3-1, του Ρουμάνου Μετέα με τεχνική υπεροχή και του Ουκρανού Τσβίχουν με 3-1.

Στον τελικό ο Νίκος Καραβάνος αντιμετώπισε τον Ουκρανό Ποστόβι και ηττήθηκε με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και να φέρει τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στη διοργάνωση. Ο Κρητικός πρωταθλητής αγωνίστηκε και στην ελληνορωμαϊκή που κατέκτησε την 7η θέση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ