Skip to main content

Άστατος ο καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες

Τα καιρικά φαινόμενα σήμερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άστατος θα παραμείνει και σήμερα ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος. Συγκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.