Skip to main content

Αύξηση παραγωγής 13,5% για την Allianz το α΄ τρίμηνο του 2010

Ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους της ασφαλιστικής αγοράς, λειτουργικά κέρδη 3,59 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 2,7 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Allianz Ελλάδος στο α΄ τρίμηνο του 2010.
Ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους της ασφαλιστικής αγοράς, λειτουργικά κέρδη 3,59 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 2,7 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Allianz Ελλάδος στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Οι ανωτέρω θετικές επιδόσεις επέτρεψαν στην Allianz Ελλάδος να βελτιώσει το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω την υγιή κεφαλαιακή της βάση, χωρίς επί της ουσίας να επηρεάζεται από το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, στο διάστημα 1η Ιανουαρίου - 31η Μαρτίου 2010 και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η Allianz Ελλάδος αύξησε την παραγωγή της κατά 13,5% έναντι του 2009, στα 61,3 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς κατέγραψε άνοδο παραγωγής 6,11%. Στο ίδιο διάστημα σημαντικότατη ήταν η αύξηση παραγωγής που κατέγραψε η Allianz Ελλάδος στον κλάδο Αυτοκινήτου. Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 46,9% στα 19,7 εκατ. ευρώ, όταν ο κλάδος παρουσίασε αύξηση ασφαλιστικών εργασιών κατά 12,94%.

Στα κέρδη του κλάδου Αυτοκινήτου, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, καθοριστικά λειτούργησε η διατήρηση του δείκτη Combined Ratio σε επίπεδα εξαιρετικά ικανοποιητικά. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 88,6%, από 86,5% το α΄ τρίμηνο του 2009, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξασφαλίσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μεγάλη ήταν η άνοδος που καταγράφηκε και στο σύνολο της παραγωγής κλάδου Γενικών Ασφαλειών. Τα έσοδα της Allianz Ελλάδος αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στα 31,3 εκατ. ευρώ, κατά 34,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, με την ασφαλιστική αγορά να αυξάνει τα μεγέθη της κατά 5,97%.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής, παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες, η Allianz Ελλάδος κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της, πετυχαίνοντας οριακή αύξηση παραγωγής κατά 0,26% στα προϊόντα Σύνταξης και Αποταμίευσης. Αντίστοιχα, κατά 2% αυξήθηκε η παραγωγή στα προϊόντα Υγείας, ενώ λόγω της πρόσκαιρης κάμψης που παρουσιάζουν οι καλύψεις Προστασίας, η συνολική εικόνα στις ασφαλίσεις Ζωής ήταν οριακά αρνητική.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου τριμήνου του 2010, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, δήλωσε ότι η Allianz συνεχίζει υπεύθυνα, και με πλήρη συναίσθηση του ρόλου που της αναλογεί, να στηρίζει τους πελάτες της ανεξάρτητα από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά. «Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, για να προσθέσει ότι η Allianz Ελλάδος θα επιμείνει να εστιάζει το ενδιαφέρον της «στους ανθρώπους που της εμπιστεύονται την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε σήμερα, να μπορούμε να παρέχουμε λύσεις κύρους και αξιοπιστίας, διασφαλίζοντας την ηρεμία αλλά και τη σιγουριά που χρειάζεται να νιώθει ο πελάτης, όταν έρχεται σε επαφή με έναν οργανισμό σαν τον δικό μας».

Αναφερόμενος, τέλος, στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων, υπογράμμισε ότι «το νέο καταναλωτικό μοντέλο επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τακτική και επαναλαμβανόμενη επαφή με όλους τους πελάτες οφείλει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα», σχολίασε ο κ. Παπανικολάου ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του. Η Allianz Ελλάδος, μετά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2010 ανακοινώνει ότι διατηρεί σταθερούς στους στόχους της για το τρέχον 12μηνο, αναμένοντας αύξηση παραγωγής κατά 3,4% στα 225,27 εκατ. ευρώ, όπως και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11 εκατ. ευρώ.