Skip to main content

Αύξηση της παραγωγής στην Κίνα

Με ταχύτερο ρυθμό αυξήθηκε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, ενισχύοντας την οικονομική ανάκαμψη, η οποία επιταχύνθηκε 10,7%.
Με ταχύτερο ρυθμό αυξήθηκε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, ενισχύοντας την οικονομική ανάκαμψη.

Ο ΡΜΙ αυξήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος στο 55,1 από 52 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Li & Fung Group, με έδρα το Χονγκ Κονγκ που ανακοινώσει τα σχετικά στοιχεία της Κίνας. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιταχύνθηκε 10,7%, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 το τέταρτο τρίμηνο μετά τις δαπάνες και το ρεκόρ δανεισμού στα 9,59 τρισ. γιουάν (1,4 τρισ. δολ.) πέρυσι. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου.

Το ισχυρό κινεζικό νόμισμα θα βοηθήσει στη συγκράτηση του πληθωρισμού με τη μείωση του κόστους των εισαγωγών. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε 16 μήνες και η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης κάτω του 3% φέτος.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο των προβλέψεων τον Φεβρουάριο και σημείωσαν τρίτη συνεχόμενη άνοδο μετά τη μείωση για 13ο μήνα.