Skip to main content

Αυγέρη για Φίλη: Κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ

Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για τη μεταπολιτική, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Χρειαζόμαστε μια Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής», ανέφερε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο πόστο από τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα η κ. Αυγέρη απάντησε και στην έντονη κριτική που άσκησε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης στη νέα ηγεσία του κόμματος, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη, αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί του χωρίς ανταπόκριση.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει. Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για τη μεταπολιτική. Υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αναζήτησε ο κ. Κασσελάκης για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά δεν τους βρήκε», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

«Αν δεν γίνονταν αλλαγές δεν θα ήμασταν ένα κόμμα της Αριστεράς και της προόδου, αλλά ένα κόμμα της συντήρησης», υποστήριξε στη συνέχεια και τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Αριστερά σημαίνει συντροφικότητα, σημαίνει να σέβεσαι τη δημοκρατική απόφαση και να δίνεις τον χρόνο στον άλλον να αποδείξει τι μπορεί να κάνει».

«Εγώ θέλω σήμερα να απευθύνω στους συντρόφους μου ένα κάλεσμα συστράτευσης. Εγώ ήρθα εδώ για να εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, την Αριστερά του μετά», είπε ακολούθως υποστηρίζοντας ότι «ο Στέφανος Κασελάκης ήρθε ως υποψήφιος πρόεδρος να προτείνει κάποια πράγματα, κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις, οι οποίες προφανέστατα και θα μπουν στη βάση της κρίσης και της αξιολόγηση».