Skip to main content

Βαρουφάκης για Τσίπρα και σχέδιο «Δήμητρα»: Θλίβομαι που έχει πέσει τόσο χαμηλά

Η πρώτη αντίδραση, του Γιάννη Βαρουφάκη σε όσα είπε για εκείνον και το σχέδιο «Δήμητρα» ο Αλέξης Τσίπρας

«Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίον, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν ωραίο, κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση, του Γιάννη Βαρουφάκη σε όσα είπε για εκείνον και το σχέδιο «Δήμητρα» ο Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα.

Τσίπρας: Θέλω κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής - Κοστολογημένο το πρόγραμμά μας (vid)

Θέτει, ταυτοχρόνως, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ο γ.γ του ΜέΡΑ 25 το διπλό εκλογικό στόχο, να αποκαθηλωθεί η κυβέρνηση αφενός, να τεθούν εμπόδια σε «μια κυβέρνηση με υποτιθέμενο “προοδευτικό” πρόσημο να συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών».

Ο Γ. Βαρουφάκης κλείνει, εξ άλλου, το παράθυρο της συνεργασίας και στις δεύτερες κάλπες, ενώ κατηγορεί Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι έχουν απεμπολήσει τις ιδεολογίες τους καιρό τώρα. Μέσω της συνέντευξής του, τέλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη παραθέτει συνοπτικά τις βασικές προτάσεις του προγράμματός του για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, καθώς, όμως, και για το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας.