Skip to main content

Βενιζέλος: Θεσμική αποτυχία η είσοδος των δυνάμεων Κασιδιάρη στη βουλή

«Σημασία έχει ότι ένα 15% περίπου της κοινωνίας ασπάζεται σε διάφορες εκδοχές την αντίληψη τέτοιων κομμάτων και πρόσθεσε ότι συντελείται μια πολύ μεγάλη αλλαγή»

Για πανηγυρική νίκη της ΝΔ και παράλληλα διάλυση του πολιτικού συστήματος με βασικούς άξονες δύο κόμματα, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως είπε, υπάρχει ένα κυρίαρχο κόμμα, η ΝΔ, αλλά μέσα «σε μια θάλασσα από ασύμμετρα στοιχεία».

«Έχουμε ρευστοποίηση στο πολιτικό σύστημα», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι «η εικόνα της ρευστοποίησης συγκροτείται από υποβάθμιση ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ασκεί ένα ρόλο, έχει αισιόδοξη αφετηρία αλλά χωρίς σαφή χαρακτηριστικά, ενώ η τρίτη παράμετρος είναι η δυναμική είσοδος στη βουλή της ακροδεξιάς, της συνομωσιολογίας, που η κοινωνία επέτρεψε να εκφραστούν όλα αυτά τα μορφώματα. «Υπάρχει μια μεγάλη θεσμική αποτυχία, απέτυχε να αποκλειστεί η είσοδος στη βουλή των δυνάμεων του κ.Κασιδιάρη», τόνισε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μπήκε αυτή η ομάδα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, στη Βουλή,  έχουμε σοβαρό θεσμικό πρόβλημα.  Ο Κασιδιάρης υιοθέτησε το κόμμα που λέγεται Σπαρτιάτες, άρα έχουμε καταστρατήγηση του νόμου».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σημασία έχει ότι ένα 15% περίπου της κοινωνίας ασπάζεται σε διάφορες εκδοχές αυτή την αντίληψη. Συντελείται μια πολύ μεγάλη αλλαγή.

«Έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, δεν έχουμε αντίπαλο πόλο. Ο κ.Μητσοτάκης έχει ισχυρή πλειοψηφία, χρειάζεται η χώρα συναινέσεις», κατέληξε.