Skip to main content

ΒΕΘ: Το επιχειρείν ζητεί γρήγορες κινήσεις για την εκλογή ισχυρής κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει έχει μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να διαχειριστεί

Την ανάγκη για «fast track» διαδικασίες προκειμένου η χώρα να έχει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

«Η όποια καθυστέρηση δημιουργεί ανασφάλεια που έχει αρνητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο και πάγωμα στην κατανάλωση» σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης.

«Ζητούμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι μια σταθερή, συνεπής κυβέρνηση. Εύχομαι στο μεσοδιάστημα, καθώς θα μεσολαβήσουν οι διερευνητικές εντολές, μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να κυριαρχήσει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και όχι τοξικότητας και έντασης. Αυτό που ενδιαφέρει τον επιχειρηματικό κόσμο είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ανάπτυξη της οικονομίας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει έχει μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να διαχειριστεί.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης “απαιτείται περαιτέρω στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του πρωτογενούς τομέα, μειώσεις φόρων έμμεσων και άμεσων, αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας, εφαρμογή πολιτικών για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους και για την εξόφληση οφειλών,  στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ενίσχυση της προσέλκυσης επενδύσεων, επιπλέον στήριξη των εξαγωγών,  δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων, παροχή κινήτρων για πιο πολλές επιχειρηματικές δράσεις, περαιτέρω εκσυγχρονισμός του  κράτους,  ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης”.