Skip to main content

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου - Είχε χτυπήματα σε κεφάλι και πρόσωπο

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Ο Αντώνης φέρεται να μη γνώριζε κολύμπι - Στην Εισαγγελία ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν

«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος κάκωσης κεφαλής», είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη, του άτυχου άνδρα που δύο μέλη του πληρώματος Blue Horizon τον έσπρωξαν την ώρα που αυτός θέλησε να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά τον απόπλου του, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Διαβάστε: Blue Horizon: Στην Εισαγγελία οι τέσσερις συλληφθέντες

Η νεκροψία – νεκροτομή του αδικοχαμένου Κρητικού διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά από τους ιατροδικαστές Σωτήρη Μπογιόκα και Σωκράτη Τσαντίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, στη σορό του 36χρονου υπήρχαν αρκετά ευρήματα που εξετάστηκαν, δίνοντας μια αρκετά καλή εικόνα στους επιστήμονες. Ειδικότερα, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ο νεαρός έχασε τη ζωή του από πνιγμό, καθώς όπως είπαν και οι φίλοι του δεν ήξερε κολύμπι, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο σημείο, όχι μόνο του νερού αλλά και της περιδίνησης από τις προπέλες του πλοίου. Επιπροσθέτως, όπως διαπίστωσαν, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να φωτογραφήσει τη σορό του 36χρονου και να αναζητήσει επιπλέον στοιχεία που θα φωτίσουν πλήρως το σκηνικό του θανάτου.

Στην Εισαγγελία ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν

Στην Εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οδηγούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, που συνελήφθησαν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος.

Ο 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, όπως είχε γνωστοποιήσει το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1, ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο για κάποιο λόγο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο και στη συνέχεια σπρώχνεται από μέλη του πληρώματος στη θάλασσα, χάνοντας τελικά τη ζωή του.