Skip to main content

Τραγωδία στον Πειραιά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τρία μέλη του πληρώματος

Εκτός από τον πλοίαρχο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ένας 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.

Διαβάστε: Ο 36χρονος που σκοτώθηκε στο Blue Horizon ζούσε στο Λασίθι - «Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο ο Αντώνης»

Εκτός από τον πλοίαρχο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.

Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών το μεσημέρι, σήμερα, για να απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι στον καταπέλτη βρίσκονταν το νούμερο 2 του πλοίου, ο ύπαρχος, όπως και ο λοστρόμος. Μάλιστα, μετά τον θάνατο του 36χρονου, το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

«Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο ο Αντώνης», λέει ο αδερφός του

Ο 36χρονος προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια και έκανε όποια δουλειά μπορούσε. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο. Ζούσε μαζί με έναν εκ των αδερφών του, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη νωρίς το πρωί. Ο άνδρας δεν άντεξε στο άκουσμα της τραγικής είδησης και λύγισε.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια έτερου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου», λέει.

«Ο αδερφός μου» συνεχίζει ο Νίκος, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».

Σύμφωνα με το ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Η διοίκηση της Attica Group, στην οποία ανήκει το πλοίο, με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.