Skip to main content

Βολές Χαρίτση για τη νέα κυβερνητική αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών με τροπολογία

«Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων», υπογραμμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών τελικά επιβεβαιώθηκαν. Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες τα μεσάνυχτα προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκ νέου αναβολή τους για έναν χρόνο», αναφέρει δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση, για την κυβερνητική τροπολογία αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών.

«Παρόλες τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα και την ξεκάθαρη αντίθεση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κυβέρνηση προχωρά σε τρίτη παράταση της θητείας των σημερινών διοικήσεων, παγιώνοντάς τες πλέον για μια ολόκληρη επταετία!», προσθέτει.

«Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και προσβάλλει την επιχειρηματική κοινότητα. Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των θεσμών κινείται με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με όρους καθεστώτος».