Skip to main content

Βολές Πάγκαλου για τις προσλήψεις στην «ΑΓΡΟΓΗ»

Σε καταγγελίες σχετικά με τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ, λίγο πριν από τις εκλογές του 2009, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τον κ. Χατζηγάκη για κομματικές προσλήψεις. Τι απαντά ο π
Σε καταγγελίες σχετικά με τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ, λίγο πριν από τις εκλογές του 2009, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Μega».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο από το ΄98 μέχρι το 2009 η ΑΓΡΟΓΗ είχε 73 υπαλλήλους και με προκήρυξη που υπέγραψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, προσέλαβε άλλους 269 εξειδικευμένους επιστήμονες, σύμφωνα με την προκήρυξη, για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενισχύσεων.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση απόλυσης των εν λόγω υπαλλήλων (στο πλαίσιο της κατάργησης - συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου), ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες όχι μόνο δεν είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, αλλά δεν έχουν ούτε καντα στοιχειώδη προσόντα για την εκτέλεση του έργου που τους ανατέθηκεκαι για αυτόν τον λόγο ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι θα τους απολύσει. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της εκπομπής διάβασε συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία φέρονται να έχουν συγγενικές ή άλλες σχέσεις με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κ. Χατζηγάκη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι με ιταμό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε στα παιδιά των 700 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «πίσω από τον εξορθολογισμό υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου κρύβεται ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, το ύψος του οποίου φθάνει σε αυτό της Siemens και του Βατοπεδίου μαζί».

«Ο βασικός σκοπός που θέλει, κεντρικά, η κυβέρνηση -βάσει του κ. Πάγκαλου- να καταργήσει την ΑΓΡΟΓΗ είναι ότι επιθυμεί να δώσει, στη συνέχεια, το πολύ ευαίσθητο έργο, το οποίο κάνει η ΑΓΡΟΓΗ, σε εταιρείες. Οι εταιρείες σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δήμαρχο - ιδίως σε περιοχές, πάλι ευαίσθητες, όπως είναι η Αττική - να επιφέρουν αλλοιώσεις της γης, να επιφέρουν αλλοιώσεις στην πανίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία συντριπτική ζημιά σε τέτοιες περιοχές» πρόσθεσε ο  πρώην υπουργός.

«Λένε ότι επιλέγησαν ορισμένα παιδιά, που έχουν κάποια σχέση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και επομένως είναι ανήθικο. Και ότι είναι ανήθικο μόνο η σχέση, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα άλλο. Μόνο η σχέση, οποιαδήποτε σχέση. Και βάσει αυτής της σχέσεως να καταδικαστούν 270 παιδιά; Και δικαίωμα προς εργασία, άραγε, έχουν μόνο συγκεκριμένοι στην Ελλάδα; Αυτή είναι η ισότητα ενώπιον των νόμων;», ρωτά ο κ. Χατζηγάκης.