Skip to main content

Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή της δεύτερης έκρηξης - Στους 91 οι νεκροί

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί

Τέσσερις ημέρες μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ιρανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ένα σοκαριστικό βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της δεύτερης έκρηξης στην πόλη Κερμάν.

Στο βίντεο εμφανίζεται αρχικά ένα λεωφορείο να στρίβει σε έναν δρόμο γεμάτο με κόσμο. Ξαφνικά, σημειώνεται ακριβώς από πίσω του μια ισχυρή έκρηξη που γεμίζει με καπνό την περιοχή, ενώ εμφανίζονται και άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι.

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ιράν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αφού υπέκυψαν δύο ακόμη τραυματίες, μετέδωσε εχθές το ιρανικό πρακτορείο Irna

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κοντς του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ το 2020.

Στην ανακοίνωση για την ανάληψη ευθύνης, το ΙΚ εξήγησε ότι δύο μέλη του «πυροδότησαν ζώνη με εκρηκτικά» εν μέσω «μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους».

Το ιρανικό υπουργείο Ενημέρωσης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «ένας από τους τρομοκράτες βομβιστές αυτοκτονίας» ήταν «Τατζίκος», ενώ η ταυτότητα του δεύτερου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Περισσότεροι από 11 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε έξι ιρανικές επαρχίες.