Skip to main content

Βορίδης σε Ανδρουλάκη: Η πρόταση δυσπιστίας θα είναι σόου και κοκορομαχία

«Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Όλα όσα αναπτύξατε είναι ζητήματα που έχουν αντιμετωπίσει την Ολομέλεια πολλές φορές και τον δημόσιο διάλογο. Γιατί δεν καταθέσατε πριν το δημοσίευμα του Βήματος που αναφέρεται σε μια υπόθεση που δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενο της;», είπε αρχικά ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης, μετά την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε- Βουλή: Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει», επισήμανε, προσθέτοντας: «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα».

Αναφερόμενος στην πρόταση, ο κ. Βορίδης τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη», ωστόσο υπενθύμισε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη ότι η συζήτηση θα είναι «σόου και κοκορομαχία».

«Δημιουργείται και μία ακόμη εντύπωση, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό. Έχω δηλώσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που λένε: “σόου και κοκορομαχία θα είναι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας". Σόου και κοκορομαχία στο οποίο προσυπογράψατε κύριοι συνάδελφοι; Προσυπογράψατε να γίνει ένα σόου και μια κοκορομαχία που μάλιστα λέει ο Πρόεδρός σας δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Βεβαίως και δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κύριε Πρόεδρε, η αλήθεια είναι ότι επί της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή μέσα στο επόμενο τριήμερο.
Και βεβαίως θα δώσει και καθοριστική απάντηση ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές. Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας», κατέληξε στην ομιλία του.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης στις 19:00.