Skip to main content

Βουλή: Αντιπαράθεση για τα κόκκινα δάνεια - Για νέο κύμα πλειστηριασμών προειδοποιεί η αντιπολίτευση

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για «τυφλό κομματικό πάθος»

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Ομοβροντία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για πυροδότηση κύματος πλειστηριασμών, για “τυφλό κομματικό πάθος” έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή κατά την συζητηση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια. H αντιπολίτευση προειδοποιεί για νέο κύμα πλειστηριασμών με τον υπουργο Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να την κατηγορεί για σύγχυση και λαϊκισμό.

Κωστής Χατζηδάκης: Νομοσχέδιο με σειρά βελτιώσεων – Τυφλό κομματικό πάθος από την αντιπολίτευση

«Υπάρχουν μια σειρά βελτιώσεων και από την άλλη πλευρά μια σειρά από γκάφες της αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένα τυφλό κομματικό πάθος, ένας πολιτικός ερασιτεχνισμός» σημείωσε ο υπουργός.

Σωκράτης Φάμελλος: Η περιουσία των πολιτών περνάει σε μεγάλα συμφέροντα

«Η περιουσια των πολιτων περνάει σε μεγαλα συμφεροντα. Κι έτσι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Αλλά δυστυχώς φτωχότερη γίνεται και η Ελλάδα με τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα μπούμε εμπόδιο – Θέλουν την περιουσία των πολιτών έναντι πινακίου φακής

«Εμείς θα μπούμε εμπόδιο στα εγχώρια και στα εξωχώρια συμφέροντα που θέλουν να πάρουν την περιουσία του ελληνικού λαού έναντι πινακίου φακής» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τέσσερις τροπολογίες κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης κάποιες προτάσεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που συγκέντρωσε τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. το οποίο θα καταψηφίσει η αντιπολίτευση.

Διαμάντω Μανωλάκου: Κατοχυρώνετε τους εκβιασμούς των κορακιών

«Κατοχυρώνετε τους εκβιασμούς των κορακιών σε βάρος των οφηλετών που πλειστηριάζεται το σπίτι τους» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Κυριάκος Βελόπουλος: Αποτύχατε να δώσετε λύση στο θέμα των πλειστηριασμών

«Αποτύχατε τα τελευταία πέντε χρόνια να δώσετε λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, των πλειστηριασμών» είπε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

Αθανάσιος Χαλκιάς: Ευφάνταστο δίκτυο των συστημικών τραπεζών για να αποκτούν περιουσίες των πολιτών

«Όλες οι συστημικές τράπεζες έχουν στήσει ένα ευφάνταστο δίκτυο προκειμένου να αποκτούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών» είπε ο Αθανάσιος Χαλκιάς, βουλευτής των «Σπαρτιατών».

Δημήτριος Νατσιός: Δώστε το δικαίωμα στον δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειο από τα funds

«Δώστε το δικαίωμα στον ευάλωτο δανειολήπτη, που θα επιλεγεί με αυστηρά αλλά διευρυμένα κριτήρια να έχει το δικαίωμα αποπληρωμής του δανείου του» είπε ο πρόεδρος της «Νίκης».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα σπασμένα των πολιτικών σας ζητάτε να τα πληρώσουν οι πολίτες

«Τα σπασμένα των πολιτικών σας ζητάτε για άλλη μία φορά να τα πληρώσουν οι πολίτες» επισήμανε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας.

Με το νομοσχέδιο

  •     Καθίσταται υποχρεωτική η παροχή από τους servicers αναλυτικής ενημέρωσης προς τους οφειλέτες, για το ύψος της οφειλής, τις δόσεις, το επιτόκιο της ρύθμισης.
  •     Επέρχονται βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς οι πιστωτές υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδεκτούν την πρόταση και ο οφειλέτης διατηρεί το δικαίωμα να την απορρίψει
  •     Το επιτόκιο είναι σταθερό 3% για 3 έτη
  •     Επεκτείνονται οι συναλλαγές μέσω IRIS σε ελεύθερους επαγγελματίες

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία,