Skip to main content

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η ΝΔ και οι «Σπαρτιάτες», ενώ καταψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νίκη

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η ΝΔ και οι «Σπαρτιάτες», ενώ καταψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νίκη. Η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας τοποθετήθηκαν με το «παρών».

Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς ανάγκες και προκλήσεις, προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ενισχύει, τόσο τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά της, η Αντιπολίτευση, αμφισβήτησε τους αναπτυξιακούς στόχους του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντάς το πρόχειρο, αποσπασματικό και αναποτελεσματικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την στήριξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

«Πρόκειται για ένα πρώτο αλλά απαραίτητο νομοθετικό βήμα στην κατεύθυνση της χάραξης μίας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό. Μιας πολιτικής που απαντά στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις», επανέλαβαν και σήμερα, τόσο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και η υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, «στο παρόν νομοσχέδιο γίνονται τροποποιήσεις ή διορθωτικές κινήσεις για πρωτοβουλίες που δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα», και πρόσθεσε ότι «στο επόμενο διάστημα θα προωθηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και εξειδίκευση του υφιστάμενου πλαισίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ