Skip to main content

Χατζηδάκης: Θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να μην πέσουμε στα βράχια

Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να πετύχει κάτι καλύτερο από το «τρισκατάρατο» mail Χαρδούβελη, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

Πρόωρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι “εδώ είμαστε όλα να τα δούμε με καλή διάθεση, με πατριωτικό πνεύμα, με σοβαρότητα, με εθνική ευθύνη αλλά ακριβώς επειδή πρέπει να τα δούμε με σοβαρότητα πρέπει πρώτα να τα δούμε. Να δούμε περί τίνος πρόκειται και μετά να τοποθετηθούμε” και πρόσθεσε πως “είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να μην πέσει η χώρα στα βράχια αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να μας επιβληθεί και λογοκρισία και να μην κάνουμε κριτική στις όποιες πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ωστόσο σχολίασε ότι “ευχόμαστε στην κυβέρνηση να πετύχει κάτι καλύτερο από το «τρισκατάρατο» mail Χαρδούβελη”

Ερωτηθείς για τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι “θέλω να σας θυμίσω ότι το 2010 ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του τότε ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο πριν από την ψήφιση του μνημονίου όσο και μερικούς μήνες μετά την ψήφιση του μνημονίου και στην συνέχεια είδαμε που κατέληξε”.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξήγησε ότι “αυτήν την ώρα η κυβέρνηση εμφανίζει τον εαυτό της να κάνει μια δήθεν πατριωτική και λεβέντικη διαπραγμάτευση ενώ την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι κάθε μέρα που περνάει εξ αντικειμένου λειτουργεί υπέρ των δανειστών διότι πιέζονται δημόσια οικονομικά, πιέζεται η πραγματική οικονομία, πιέζεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.”

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως “όταν λοιπόν «καθίσει η σκόνη» τότε θα βγάλει και ο κόσμος τα οριστικά του συμπεράσματα διότι ξέρετε ο πατριωτισμός δεν μετριέται από την ένταση της φωνής, μετριέται από το αποτέλεσμα”.

Κληθείς να σχολιάσει την εσωκομματική κινητικότητα στην ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης προέταξε την επίτευξη της συμφωνίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, καταλήγοντας: “η ΝΔ προφανώς περνάει την πρώτη δύσκολη φάση μετά την ήττα στις εκλογές και πρέπει να λύσει μια δύσκολη άσκηση. Αφενός να μη βάλει τα προβλήματά της κάτω από το χαλί αφετέρου να μην λειτουργήσει καθώς είναι ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού συστήματος, αυτοδιαλυτικά . Άρα πρέπει να κάνει και τα δύο, στην παρούσα φάση όμως πρέπει να στρέψει πρωτίστως την προσοχή της στα της διαπραγμάτευσης και στα του μέλλοντος του τόπου διότι οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες και ιστορικές. Εκεί στρέφουμε την προσοχή μας, δεν ξεχνάμε ότι είμαστε και εμείς σε μια δύσκολη φάση, δεν κρύβουμε τα προβλήματα μας αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια”.