Skip to main content

Chubb: Το επενδυτικό πλάνο του αμερικανικού κολοσσού για τη Θεσσαλονίκη

Αναζητά νέους μεγαλύτερους χώρους - Στόχος οι 500 θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται το επενδυτικό πλάνο του κολοσσού ασφαλίσεων Chubb στη Θεσσαλονίκη που έχει βάλει στο full τις μηχανές για την ανάπτυξη ενός τεχνολογικού hub, το οποίο σήμερα απασχολεί 125 άτομα ενώ σε βάθος διετίας – τριετίας αναμένεται να φτάσει τα 500 άτομα προσωπικό.

Το νέο κέντρο στη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο τεχνολογικό κέντρο στην Ευρώπη για την Chubb Insurance, που στοχεύει στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας και τη λειτουργία της ανά τον κόσμο. To hub της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα κέντρα τεχνολογίας της εταιρείας και προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα κέντρα ανάπτυξης τεχνολογίας της Chubb σε ΗΠΑ, Ινδία και Μεξικό.

Tο τεχνολογικό κέντρο της Chubb ιδρύθηκε στα τέλη του 2022, και υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν την ποιότητα των αλληλεπιδράσεων με τον πελάτη, αυξάνουν την αποδοτικότητα του οργανισμού και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί οι εργαζόμενοι της Chubb στα γραφεία της Θεσσαλονίκης είναι προγραμματιστές που επικεντρώνονται στην Έξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/Machine Learning), Υποδομές Νέφους (Cloud Infrastructure), την ανάλυση δεδομένων, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αλλά και τον εκσυγχρονισμό συστημάτων τεχνολογικών υποδομών.

H εταιρεία, που έκανε σήμερα τα εγκαίνια των γραφείων της στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Αμερικανού γενικού προξένου Jerry Ismail, βρίσκεται στην αναζήτηση καινούργιων μεγαλύτερων χώρων στην πόλη προκειμένου να μπορέσει να στεγάσει τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που στοχεύει να απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα από τα εγκαίνια από τον επικεφαλής της Chubb Business Services EMEA, έτσι ονομάζεται η εταιρική οντότητα που συγκροτήθηκε για το τεχνολογικό hub, Γιώργο Νικολάου, και τους κ.κ. Sean Ringsted, Chief Digital Business Officer, Julie Dillman,  Digital Transformation Officer, Thomas Kropp, Global Head of Ops and Technology και Χριστίνα Δηματάτη υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι χώροι της Chubb στη Θεσσαλονίκης

H Chubb εγκαταστάθηκε στα νέα της γραφεία, στην οδό Γεωργικής Σχολής τον Ιούνιο. Οι χώροι εκτείνονται σε 1.600 τμ σε δύο ορόφους, και μπορεί να υποδεχτεί μέχρι 200 εργαζόμενους. Ωστόσο με την ταχύτητα ανάπτυξης που οι ιθύνοντες φιλοδοξεί να έχει το επόμενο διάστημα η Chubb στη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστεί μεγαλύτερους χώρους  περί τις 5.000 τμ.

Στο στόχαστρο της εταιρείας είναι χώροι τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά της πόλης, όπου αναπτύσσονται σύγχρονοι γραφειακοί χώροι. «Είναι δύσκολο να βρεθεί τόσο μεγάλος χώρος, είμαστε αναζήτηση» ανέφερε ο Thomas Kropp, Global Head of Ops and Technology υπογραμμίζοντας πως στόχο τους είναι να βρουν χώρο όσο το δυνατόν νωρίτερα ενώ σημείωσε ότι οι υπάρχοντες χώροι είναι μισθωμένοι μέχρι τα μέσα του 2024.  

Διεθνοποιημένο εργασιακό περιβάλλον

Σήμερα οι 125 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι κατά κύριο λόγο Έλληνες, αλλά και Ρώσοι, Σέρβοι, Αρμένιοι, Αυστριακοί, Αμερικανοί και Ολλανδοί. Μάλιστα το 40% των εργαζομένων είναι ηλικίας από 30 έως 40 ετών ενώ το 25% είναι γυναίκες. Στόχος είναι το εν λόγω ποσοστό να αγγίξει το 50% όπως τόνισε η Χριστίνα Δηματάτη υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Τον Ιούνιο η εταιρεία σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος Technology Associates στην Ελλάδα, υποδεχόμενη την πρώτη ομάδα νεαρών στελεχών που εντάσσονται σε διετές πρόγραμμα και ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους μαθαίνοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. Επίσης, τον ίδιο μήνα, η Chubb εισήγαγε το πρόγραμμα Women in Tech στην Ελλάδα για να υποστηρίξει νέες γυναίκες που εισέρχονται στον χώρο της τεχνολογίας.

Στους λόγους  στους οποίους ένας ενδιαφερόμενος, θα επιλέξει να εργαστεί στη Chubb αναφέρθηκαν η κ. Dillman και ο κ. Ringsted κάνοντας αναφορά στη σταθερότητα, στο μακροπρόθεσμο όραμα, στην ποικιλόμορφη δυνατότητα εργασίας και το εύρος που προσφέρει η εταιρεία, αλλά και την παγκόσμια σημασία που έχει ο ασφαλιστικό κλάδος και η τεχνολογία.
   
Για την Chubb

Η Chubb είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παγκοσμίως. Η Chubb παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών ακινήτων και προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων, ατομικής ασφάλισης κατά ατυχημάτων και συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας, αντασφάλισης και ασφάλισης ζωής σε ένα ευρύ φάσμα πελατών.

Με δραστηριότητες σε 54 χώρες, περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε μεικτά ασφάλιστρα το 2022, η Chubb προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό της ευρείες γεωγραφικές επιλογές, με αξιόλογες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, συνεχή μάθηση, καθοδήγηση και προοπτικές κινητικότητας.

Η μητρική εταιρεία Chubb Limited είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: CB) και περιλαμβάνεται στον δείκτη S&P 500. Η Chubb διατηρεί κεντρικά γραφεία στη Ζυρίχη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και σε άλλες πόλεις και απασχολεί περίπου 40.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.