Skip to main content

Conference League: Το μονοπάτι προς τον τελικό για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Κλαμπ Μπριζ και Φενέρμπαχτσε θα βρεθούν στο δρόμο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα στα προημιτελικά του Europa Conference League - Οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Για τον ΠΑΟΚ η κληρωτίδα επιφύλασσε την Κλαμπ Μπριζ, με την οποία είχε τεθεί αντιμέτωπος στη φάση των ομίλων του Uefa Europa League την σεζόν 2010-11.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της μετά το 1974 όταν είχε αποκλειστεί στους «8» του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη Μίλαν και το 2022 όταν δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ στο Conference League.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την τουρκική Φενέρμπατχτσε. Οι Πειραιώτες βρίσκονται ξανά σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από την σεζόν 1998-1999 και τον αποκλεισμό τους από τη Γιουβέντους στο Champions League.

Και οι δυο ελληνικές ομάδες φιλοδοξούν να βρεθούν στον ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Δύο χρόνια μετά τη διπλή επικράτηση των ερυθρολεύκων επί της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των ομίλων του Uefa Europa League, ο Ολυμπιακός στοχεύει στην πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, διασταυρώνοντας τα ξίφη του με την τουρκική ομάδα.

Να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από την κλήρωση, οι δύο ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να συναντηθούν νωρίτερα από τον τελικό, καθώς ο Ολυμπιακός αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Λιλ – Άστον Βίλα, ενώ ο ΠΑΟΚ τον νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Μπριζ – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
Λιλ – Άστον Βίλα
Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν

Οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό:

Λιλ ή Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε
Φιορεντίνα ή Πλζεν – Μπριζ ή ΠΑΟΚ

Ο πρώτος προημιτελικός θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου και ο δεύτερος στις 18 του μήνα. Ο πρώτος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 2 Μαΐου και ο δεύτερος για τις 9 του μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου.

Το ποιοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 19:45 και ποιοι στις 22:00 θα προκύψει έπειτα από συνεννόηση μετά την κλήρωση, πιθανότατα το απόγευμα. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν στις 22:00.