Skip to main content

Ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας και η νοσταλγός του χαρεμιού

Ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας, το πρόβλημα των κυβερνώντων με την ιδιωτική πρρωτοβουλία και η νοσταλγός του χαρεμιού σύζυγος Ερντογάν.

«Η αβεβαιότητα έδιωξε ευρωπαϊκό όμιλο από τη Θεσσαλονίκη», έγραψε εχθές η Voria.gr. Και καπάκι η είδηση ότι και η υπόθεση του Αστέρα πάει για φούντο (εκτός κι αν ενδιαφερθεί αμερικανική εταιρία).

Τι πρέπει άλλο να συμβεί για να πεισθούμε ότι δεν θέλουν οι κυβερνώντες την ιδιωτική πρωτοβουλία; Διδάχτηκαν και εφαρμόζουν για δεκαετίες, ότι το «σοβιετικό κράτος», που θέλουν να ιδρύσουν, θα κτισθεί πάνω στα ερείπια του αστικού. Τα έχουν γράψει αυτά. Ακόμη να το συνειδητοποιήσουμε;

Και μη πει κανείς «είναι δυνατόν στο 2016 να πιστεύουν ακόμη τέτοιες ανοησίες»; Όταν είσαι εμποτισμένος και φανατικός με κάποιο δόγμα, πιστεύεις τα πάντα. Δεν είναι θέμα λογικής. Και για να είσαι φανατικός, προφανώς και έχεις πάρει διαζύγιο από τους λογικούς συλλογισμούς.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πάντως στην κατανόηση αυτών που λέγει η κυβέρνηση. Μάθαμε τώρα, πώς ότι δηλώσει ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, η αλήθεια είναι αντίθετη. Ως εκ τούτου πληροφορούμαστε τέλεια. Εκεί που θα μπερδευτούμε είναι, αν κατά λάθος μας πουν κάτι που θα είναι αλήθεια.

Την ώρα που ο Νταβούτογλου χρησιμοποιούσε τον δικό μας δόκτορα και μοίραζαν μαζί λουλούδια στις γυναίκες, πέραν του ότι ανακοινωνόταν ότι 5.406 γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία τα τρία τελευταία χρόνια, δήλωνε και η σύζυγος του Ερντογάν: «Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή».

Και μόλις έφυγε από την Σμύρνη ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών απάγγειλε μέσα στην τουρκική Βουλή, τους εξής στίχους: «Δεν ακούγεται πλέον η προσευχή, ο σταυρός πάνω στον άμβωνα. Έβαλε τη σημαία του ο άπιστος Έλληνας, στα τζαμιά, παντού. Έλα λοιπόν αδελφέ μου χέρι-χέρι να ανατινάξουμε τις βόμβες, να σιγήσουν οι καμπάνες. Σίγησαν οι καμπάνες και ακούστηκε από τους μιναρέδες μία γνώριμη φωνή αιώνων: Μέγας είναι ο Θεός, μέγας είναι ο Θεός».

Κι έρχεται ο απίστευτος τύπος, ο υπουργός Εξωτερικών μας, Ν. Κοτζιάς και δηλώνει σε τουρκική εφημερίδα ότι «η Τουρκία είναι ο καλύτερος γείτονάς μας» [πόσα θαυμαστικά να βάλω;]. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και ότι «Αν και είναι γνωστό από όλους ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, υπάρχει θετική ενέργεια για την επίλυση τους».

«Κάποια προβλήματα» είναι για τον υπουργό-τουρίστα η διεκδίκηση του μισού Αιγαίου, ολόκληρης της Κύπρου, η προσπάθεια τουρκοποίησης της Θράκης, η αποστολή λαθρομεταναστών και ποιος ξέρει άλλο τι. Είδε και «θετική ενέργεια» από πλευράς Τούρκων ο Κοτζιάς. [Πώς μπλέξαμε, έτσι;]

Θεέ μου, τόσο πολύ αμαρτήσαμε και μας τιμωρείς μ’ αυτόν τρόπο;

Ξεκίνησε η στέγαση των μεταναστών στην Ελλάδα. Τα πρώτα 300 διαμερίσματα έχουν ήδη ενοικιασθεί για το σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταδίδει η ΕΡΤ. Η πολιτική ανοικτών συνόρων είχε επιτυχία.

Γιατί η παντοδύναμη Ευρώπη φοβάται λίγους τζιχαντιστές; Το είπε ο Μακιαβέλι: «Συμβαίνει, όλοι οι ένοπλοι προφήτες να είναι νικητές και οι άοπλοι να χάνονται».