Skip to main content

Διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ (vid)

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σάββα Παναγιωτίδη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη λαϊκών επιτροπών και της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, επί της οδού Παπαναστασίου, και διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα, πανό και πλακάτ για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ. Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών ήταν η μείωση του εισιτηρίου στο μισό, η δωρεάν μετακίνηση ανέργων και εργαζομένων/μαθητών από και προς τον χώρο εργασίας και τα σχολεία αντίστοιχα, η βελτίωση των οχημάτων και η κατασκευή νέων λεωφορείων και συχνές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Σάββα Παναγιωτίδη, στον οποίο κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

«Το συγκοινωνιακό έργο που υπάρχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Θεόδωρος Κυριακίδης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας του 5ου Διαμερίσματος. Και πρόσθεσε: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχει αρρωστήσει κόσμος. Υπάρχουν συνταξιούχοι, μεγάλης ηλικίας, που έχουν αρρωστήσει περιμένοντας 25 λεπτά τα λεωφορεία μέσα στο κρύο. Τα Σαββατοκύριακα είναι ακόμα χειρότερα, η αναμονή είναι μεγαλύτερη. Πρέπει να αγωνιστούμε συνολικά και να απαιτήσουμε συγκοινωνίες που να είναι προς όφελος του κόσμου. Είναι ντροπή για τον λαό να περιμένουν μέσα στο κρύο και να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες» δήλωσε.

Από τη μεριά του ο κ. Νικήτας Τζαρίδης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ επεσήμανε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, υπογραμμίζοντας πως η πρόσφατη κακοκαιρία «ανέδειξε πως η κατάσταση με τον Οργανισμό δεν πάει άλλο». «Η συγκοινωνία σμπαραλιάστηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να επισκευαστούν λεωφορεία και να βγουν στην κυκλοφορία. Να υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών και προσωπικού με μόνιμες εργασιακές σχέσεις. Να υπάρξει η συγκοινωνία που δικαιούται ο κόσμος και που παράλληλα πρέπει να διεκδικήσει».