Skip to main content

Διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων στο ΥΜΑΘ για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ενώ τη δαπάνη για τη μετακίνηση προς το υπουργείο θα αναλάβει ο δήμος Θέρμης

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν κάτοικοι και φορείς της δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά. Πρόκειται για μια απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, δυσχεραίνει τις συναλλαγές εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στα Βασιλικά αλλά και στις γειτονικές κοινότητες όπως ο Άγιος Αντώνιος και το Μονοπήγαδο, η Αγία Παρασκευή,  το Λιβάδι, η Περιστερά, η Σουρωτή, καθώς και το γειτονικό Γαλαρινό και τη Γαλάτιστα που δεν ανήκουν στον δήμο, αλλά συναλλάσσονταν καθημερινά με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων από όλη τη δημοτική Ενότητα Βασιλικών, καθώς και τη διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλου. Θα επιδοθούν στο υπουργείο η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου κατά του κλεισίματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών καθώς επίσης και οι αντίστοιχες αποφάσεις όλων των Τοπικών Συμβουλίων της δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και της Γαλάτιστας. Παράλληλα θα επιδοθούν όλα τα ψηφίσματα των φορέων της περιοχής καθώς και οι χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, με τα οποία ζητούν να αλλάξει η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Η προσυγκέντρωση για την αναχώρηση προς το Υπουργείο θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο χώρο όπου γίνεται η Λαϊκή Αγορά Βασιλικών. Τη δαπάνη μετακίνησης, όπως και κάθε δαπάνη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει ο δήμος Θέρμης έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από πρόταση του δημάρχου.