Skip to main content

Διεκόπη η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η συνεδρίαση, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου.

Διακόπηκε η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεδρίαση, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στον πρόλογό του ο κ. Σακελλαρίου, στην αρχή της διάσκεψης, φέρεται να αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης.

Η αναφορά του κ. Σακελλαρίου θεωρήθηκε ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων. Η διάσκεψη διακόπηκε και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμιά, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).