Skip to main content

Δημαράς: Δεν πωλούνται ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με το νέο σχέδιο νόμου

Με το σχέδιο νόμου έτσι όπως διαμορφώθηκε, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορούν να αναδιοργανωθούν και να γίνουν περισσότερο λειτουργικές, τόνισε ο βουλευτής.

Δεν πωλούνται οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με το νέο σχέδιο νόμου, όπως διαμορφώθηκε, μπορούν όμως να αναδιοργανωθούν και να γίνουν περισσότερο λειτουργικές και αποδοτικές, υποστηρίζει σε ανακοίνωση του σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τρίτη, ο βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς.

Οι δύο βουλευτές του κόμματος είχαν δηλώσει στην αρχή πως θα καταψήφιζαν τις διατάξεις που αφορούσαν την ΕΥΑΘ. Έπειτα όμως από κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, οι ίδιοι τελικά τις υπερψήφισαν.  

«Η απόφασή μας ήταν να μην ψηφίσουμε το νόμο όπως είχε διατυπωθεί. Με το σχέδιο νόμου όπως διαμορφώθηκε, οι εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν θα πωληθούν. Το ζητούμενο για τους Οικολόγους Πράσινους, τους δύο βουλευτές τους και τους πολίτες, ήταν να υπάρξει δέσμευση (νομική) για να μην πωληθούν οι δύο μεγάλες εταιρίες ύδρευσης ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, που υπάγονται στο υπερταμείο, σε κάποια μεγάλη εταιρία που θα λειτουργούσε μονοπωλιακά, στη διαχείριση και τιμολογιακή πολιτική του νερού. Εκτιμούμε ότι με την αποφασιστικότητά μας και την πίεση που ασκήθηκε, πετύχαμε το σκοπό μας» υπογραμμίζεται τέλος στην ανακοίνωση.