Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη: Ξεκινά η ανάπλαση για την αναβάθμιση του δικτύου πεζοδρόμων της Μεγάλης Παναγίας

Υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία - Τι περιλαμβάνει το έργο

Υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, για την έναρξη της μεγάλης ανάπλασης που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου δικτύου πεζοδρόμων στη Μεγάλη Παναγία συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου – δήμοι κάτω των 20.000 κατοίκων» και από μεταλλευτικά τέλη, περιλαμβάνει την ανάπλαση τριών υφιστάμενων διαδρομών εντός του Οικισμού Μεγάλης Παναγίας του δήμου Αριστοτέλη με πρωταρχικούς στόχους την ασφαλή διέλευση, την ανάδειξη σημαντικών τοπόσημων του οικισμού και τρόπο που θα υπηρετεί την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Η περιοχή της επέμβασης αφορά τρία μονοπάτια τα οποία βρίσκονται στις πλάγιες του καταπράσινου βουνού Χτίκελα και περιμετρικά της Μεγάλης Παναγίας (Βρυσούδα -Ιερός Ναός Παναγούδας-Μπιζιργιάννη Μύλος). Τα μονοπάτια θα μετατραπούν σε πλακόστρωτη διαδρομή πλάτους 1,2 μέτρων έως τριών μέτρων, ενώ πλακόστρωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στα πάρκα κατά μήκος των διαδρομών, με διαμόρφωση των σημείων θέας και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, κάδοι, φωτισμός, κλπ).

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σημείωσε σχετικά: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται ορατό έργο. Στη Μεγάλη Παναγία, συνδυάζουμε με την ανάπλαση που ξεκινά την ασφάλεια και την αισθητική. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής, ομορφαίνουμε ακόμα περισσότερο έναν ήδη όμορφο οικισμό και ταυτόχρονα, με τις κατάλληλες υποδομές, υποστηρίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε να αποτελέσει η Μεγάλη Παναγία έναν αυτοτελή πόλο τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη».

Image