Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Προσβάσιμο σε ΑμΕΑ και ηλικιωμένους το Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Κουφάλια

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Με αναβατόριο πισίνας τελευταίας τεχνολογίας για ΑμΕΑ εξοπλίστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκηδόνος, προκειμένου η πρόσβαση στην πισίνα για τους πολίτες με αναπηρία, τους ηλικιωμένους και γενικότερα όσους έχουν δυσκολίες κίνησης να είναι ευκολότερη, άνετη και ασφαλή.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου όπου έγινε επίδειξη της χρήσης του νέου αναβατορίου, παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι τα άτομα με κινητικά προβλήματα μόνιμα ή προσωρινά να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και παροχές του κολυμβητηρίου». «Με αυτό το αναβατόριο άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι και άτομα που χρήζουν θεραπευτικής κολύμβησης θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται της πισίνας με ασφάλεια, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα. Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον», είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Να σημειωθεί ότι τα φορητά αναβατόρια πισίνας (pool lifts) είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέσα και έξω από την πισίνα. Διαθέτουν πολλαπλά συστήματα ασφάλειας και παρέχουν απόλυτη σταθερότητα και ισορροπία τόσο κατά τη μεταφορά όσο και κατά την ανέλκυση – καθέλκυση του κολυμβητή.

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Διαμαντής Διαμαντής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Ευστράτιος Πιτίκης, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Χ. Θεόδωρος Χατζηαποστόλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων Χρυσή Γκαλιπίδου, εργαζόμενοι και πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται το Δημοτικό Κολυμβητήριο με τα παιδιά τους.