Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Τοποθετήθηκαν αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε όλους τους οικισμούς

Η τοποθέτηση απινιδωτών θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν και στα σχολικά συγκροτήματα

Στην προμήθεια σαράντα αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών για όλους τους οικισμούς του δήμου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος.

«Έχοντας προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής προμηθεύτηκαμε 40 απινιδωτές ορισμένοι εκ των οποίων παραδόθηκαν στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων μας», τόνισε ο δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. «Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν αρχικά στις κοινότητες και σε κεντρικά σημεία των οικισμών μας, ενώ απινιδωτές τοποθετήθηκαν και σε αθλητικούς χώρους για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών κατά την ώρα της άθλησης τους», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η τοποθέτηση απινιδωτών θα συνεχιστεί σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν και στα σχολικά συγκροτήματα.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες- όλων των ηλικιών- να εκπαιδευθούν στην παροχή πρώτων βοηθειών προκειμένου με τη χρήση των απινιδωτών να μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. «Καλώ τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να εκπαιδευθούν, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εκπαίδευσης. Η πρόληψη σώζει ζωές και η ζωή είναι ανεκτίμητη», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο οποίος ανέλαβε να πραγματοποιήσει σχετικές εκπαιδεύσεις προς όσες ομάδες πολιτών ενδιαφέρονται ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εκπαιδεύσεις.