Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα πάρκα τσέπης από το Πράσινο Ταμείο

«Με τα πάρκα τσέπης δημιουργούμε περισσότερα σημεία συνάντησης των κατοίκων, ενισχύουμε το πράσινο και ομορφαίνουμε τις γειτονιές», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς

Πέντε νέα πάρκα τσέπης στις οδούς, Παρανίκα, Τάκη Οικονομίδη, Τάκη Οικονομίδη και Κολχίδος, Χρυσουλίδου και Καραολή & Δημητρίου συνολικής επιφάνειας 900τ.μ. αποκτά ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, το πρωί ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Γιάννης Ανδρουλάκης, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την έγκριση του ποσού των 126.000 ευρώ, που αφορά στη δημιουργία πάρκων τσέπης στην Καλαμαριά.

«Η έναρξη του συγκεκριμένου έργου είναι άλλη μία απόδειξη ότι έχουμε συνέχεια, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή είναι σε τροχιά υλοποίησης», τονίζει ο κ. Δαρδαμανέλης.

Σύμφωνα με τον δήμο, τα πάρκα θα είναι προσβάσιμα σε όλους, ενώ κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι, εκτός από τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά με τα οποία θα κατασκευαστούν, τα δέντρα που θα τα πλαισιώνουν, όπως ελιές, φλαμουριές, μουριές κά.

«Θα δώσουμε ζωή σε χώρους οι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης. Με τα πάρκα τσέπης δημιουργούμε περισσότερα σημεία συνάντησης των κατοίκων, ενισχύουμε το πράσινο και ομορφαίνουμε τις γειτονιές», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς.