Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Ομόφωνη στήριξη στους συμβασιούχους εργαζόμενους

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση στο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη εργασία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Ψήφισμα υποστήριξης στους περίπου 300 εργαζόμενους που απασχολούνται με ελαστικές μορφές εργασίας ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

Συμβασιούχοι με τη συμπαράσταση του συλλόγου εργαζομένων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου άνοιξαν και πανό, ζητώντας να δοθεί τέρμα στην ομηρία τους και να παραμείνουν στις εργασίες τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Καλαμαριάς, Λάζαρος Μουμτζής, ανέφερε ότι όλοι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που δεν θα σταματήσουν να υφίστανται μετά τη λήξη της σύμβασής του. «Οι συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό υπό αντίξοες συνθήκες», είπε και τόνισε ότι η απουσία τους θα δημιουργήσει προβλήματα στον δήμο, στον οποίο υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Ο κ. Μουμτζής κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της μισθοδοσίας τους και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Βολές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης εξαπέλυσε η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος υπογράφει δίμηνες συμβάσεις και τις καλλιεργεί ως τρόπο λειτουργίας διοίκησης παίζει με τον πόνο των ανθρώπων που ζητούν εργασία». Μάλιστα, απηύθυνε ερώτημα στον τέως δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και την παράταξή του εάν οι προσλήψεις συμβασιούχων έγιναν βάσει αναγκών, σημειώνοντας πως δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση ως προς τις βασικές ανάγκες, γι' αυτό και κάποιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. «Δεν αποφασίζουμε εμείς για παραμονή σας στην εργασία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε παρότι ο δήμος βρίσκεται σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε να κρατηθούν οι περισσότεροι από εσάς στη δουλειά. Βασική αρχή της παράταξής μας είναι να υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε το δικαίωμα και την ανάγκη σας για δουλειά», είπε.

Θετικός την παραμονή των συμβασιούχων δήλωσε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κράτησαν τον δήμο όρθιο σε δύσκολες στιγμές. Τόνισε επίσης ότι για την πρόσληψή τους υπήρχαν κριτήρια και διαδικασίες και στο πρόσωπό τους δεν είδε εκλογική πελατεία, όπως τον κατηγόρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», Άρης Τεμεκενίδης, ο οποίος, πάντως, είχε αναφέρει ότι η εργασιακή ομηρία κρατά δεκαετίες

«Έχουμε υποχρέωση να ενσκήψουμε στο πρόβλημά τους», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά», Χρήστος Βάρδας, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος της «Αυτοδύναμης Καλαμαριάς» υπερψήφισε λέγοντας πως ο δήμος χρειάζεται τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Από την πλευρά τους, η Αναστασία Ποικιλίδου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά που μας αξίζει», Αβραάμ Περσίδης, ζήτησαν εκτός από το ψήφισμα να υπάρξει και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Image


 

Image