Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Σαφάρι της Δημοτικής Αστυνομίας για τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ – Απομακρύνονται 93 οχήματα

Απομακρύνονται οχήματα τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης αλλά και που αποτελούν εστία μόλυνσης

Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, αλλά και που αποτελούν εστία μόλυνσης, ξεκινά ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου. Ήδη η Δημοτική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα όργωσε όλον τον δήμο και κατέγραψε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και τα σημεία που βρίσκονται. Συνολικά στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου αυτή τη στιγμή σε δημόσιους χώρους βρίσκονται 93 παρατημένα οχήματα, με τα περισσότερα να είναι στην περιοχή του Ευόσμου.

Η διοίκηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη έχει προχωρήσει σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία για την εκποίηση εγκαταλειμμένων οχημάτων και τη μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Η δημοπρασία για τον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου. Εκτιμάται ότι εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν να απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, που βρίσκονται σε δρόμους στις περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Τη δράση απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων συντονίζει η Δημοτική Αστυνομία. Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλης Αϊβαζίδης, «όλα αυτά τα οχήματα κρατάνε θέσεις στάθμευσης τις οποίες θα μπορούσαν οι δημότες να χρησιμοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε και τους κατοίκους να βρίσκουν ευκολότερα πάρκινγκ». Μάλιστα, όπως προσθέτει, υπάρχουν και περιπτώσεις τέτοιων οχημάτων που αποτελούν εστίες μόλυνσης για την περιοχή. Ενδεικτικά, πρόσφατα εντοπίστηκε όχημα μπροστά από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με σπασμένα τζάμια, που ήταν γεμάτο σκουπίδια και στο οποίο συνεχώς έμπαιναν παραβατικά άτομα. Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα της Δημοτικής Αστυνομίας με τις αρχές, το συγκεκριμένο όχημα είχε εμπλακεί σε διακίνηση μεταναστών. «Με εντολή του δημάρχου το απομάκρυνε γερανός και μεταφέρθηκε σε χώρο του δήμου, ενώ στη συνέχεια καθαρίσαμε και την περιοχή», σημειώνει ο κ. Αϊβαζίδης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η Δημοτική Αστυνομία, αφού εντοπίσει ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, είναι υποχρεωμένη να προβεί στην επικόλληση ειδοποίησης (πορτοκαλί έγγραφο) προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος, καλώντας τον να το απομακρύνει.

Εάν σε ένα τρίμηνο δεν απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε ειδοποιείται ο ιδιώτης με τον γερανό και το απομακρύνει. Το όχημα μεταφέρεται σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.