Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Μαθητές και μαθήτριες λυκείων σε ρόλο ευρωβουλευτή και ευρωβουλεύτριας

Θα λάβουν μέρος το 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, το 1ο ΓΕΛ Συκεών, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης με ένα τμήμα της Α’ τάξης το καθένα

Τέσσερα λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και συνολικά 97 μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν μέρος στη δράση «Μαθητές και μαθήτριες σε ρόλο ευρωβουλευτή/ευρωβουλεύτριας» που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 125, Νεάπολη).

Πρόκειται για τον πρώτο δήμο που αναλαμβάνει ανάλογη πρωτοβουλία με τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων έχοντας διασφαλίσει τη στήριξη των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη τα οποία διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία αφού εδώ και χρόνια υλοποιούν προσομοιώσεις συνεδρίασης του ευρωκοινοβουλίου με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Τον γενικό συντονισμό της δράσης στην οποία θα λάβουν μέρος το 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, το 1ο ΓΕΛ Συκεών, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης με ένα τμήμα της Α’ τάξης το καθένα, έχει η αν. προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης- Συκεών Νικολέττα Δαλάτση. Συνδιοργανώτρια είναι η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια βίου μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την καθοδήγηση της αστικής μη- κερδοσκοπικής εταιρείας MOVE IT (http://www.moveit-org.com/).

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ενασχόληση με τα κοινά, η ενημέρωσή τους για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προώθηση των θεμελιωδών αξιών της Ευρώπης, μέσω της κατανόησης του έργου και του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 το πρωί ως τις 2.00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών συμβάλουν οι διευθυντές των σχολείων που συμμετέχουν και συγκεκριμένα ο Στέλιος Μπουλταδάκης διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών, ο Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Συκεών, η Ελένη Μούζουρα διευθύντρια του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Ακύλας Νικολακούδης διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης.