Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Αυξήθηκαν τα δρομολόγια των γραμμών του ΟΑΣΘ - Συνάντηση Ασλανίδη με Ταγγίρη

Πετύχαμε την αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές του δήμου Παύλου Μελά, δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης

Τον τελευταίο μήνα τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τις περιοχές του δήμου Παύλου Μελά έχουν αυξηθεί αισθητά, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Από την πρώτη στιγμή η νέα διοίκηση είχε καταθέσει αίτημα αύξησης των δρομολογίων τόσο προς τον ΟΑΣΘ όσο και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «η ανταπόκριση από την πλευρά του Οργανισμού ήταν άμεση».

Συγκεκριμένα: η γραμμή 27 ενισχύθηκε με 3 λεωφορεία, η γραμμή 34 ενισχύθηκε με 2 λεωφορεία ημερησίως και οι γραμμές 38, 29, και 35 ενισχύθηκαν με ένα λεωφορείο ημερησίως.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη και ενημερώθηκε για το πλάνο περαιτέρω ενίσχυσης των γραμμών που εξυπηρετούν  τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Ασλανίδης τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου έχει μόνιμη έγνοια την βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των δημοτών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρούνταν αρκετά χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ζήτησε την συνδρομή του δήμου για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των αμαξοστασίων σε περίπτωση χιονόπτωσης.

«Ένα από τα ζητήματα με τα οποία ασχοληθήκαμε από την ημέρα που αναλάβαμε ήταν η πύκνωση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τους δημότες μας. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ήδη τα λεωφορεία που κινούνται στον Δήμο μας έχουν αυξηθεί σημαντικά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μόλις ενταχθούν στον στόλο του ΟΑΣΘ τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τότε ο Δήμος Παύλου Μελά θα είναι ένας από τους Δήμους με τη συχνότερη συγκοινωνία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Κώστα Ταγγίρη, τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλη Μπεκίρη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά της διοίκησής μας», ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ.