Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Οι πέντε μνηστήρες και η μάχη για τον δεύτερο γύρο

Οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι και οι κινήσεις τους στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου

Πέντε είναι οι μνηστήρες που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά και οι οποίοι ρίχνονται πλέον στην τελική μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή» Γιώργος Λίλτσης, ο Δημήτρης Ασλανίδης με τον συνδυασμό «Αλλαγή», ο Μάριος Παλάντζας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Ιάκωβος Αβραμίδης που ανακοίνωσε στο παρά πέντε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Πολίτες Ξανά – Προοδευτική Συνεργασία». Τριάντα δύο ημέρες πριν τις κάλπες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχοντας καταθέσει τα ψηφοδέλτιά τους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών, δίνουν τον τελικό αγώνα για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. Όπως όλα δείχνουν η μάχη θα κριθεί μεταξύ τριών υποψήφιων, του νυν  δημάρχου Δ. Δεμουρτζίδη και των Γ. Λίλτση και Δ. Ασλανίδη.

Ανανέωση της θητείας επιδιώκει ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης

Κρατώντας ήπιους τόνους και προβάλλοντας το έργο του κινείται σε όλη την προεκλογική περίοδο ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στόχος του οποίου είναι μια δεύτερη θητεία στον δήμο Παύλου Μελά. Στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΕΥ ΠΟΛΙΣ» 177 + 1 υποψήφιοι / υποψήφιες που θα διεκδικήσουν μια από τις 39 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. «Η δημοτική μας παράταξη είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της γνώσης, των πράξεων, του αποτελέσματος, της ουσίας», επισημαίνει ο κ. Δεμουρτζίδης, σημειώνοντας πως επιδιώκει την επανεκλογή του προκειμένου, όπως έχει δηλώσει, να πάει ακόμα πιο ψηλά τον δήμο.

Μάχη για τον δήμο από τον Γιώργο Λίλτση με έμφαση στην καθημερινότητα

Δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα των δημοτών, στις γειτονιές αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίτλτσης συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το φυλλάδιο με το πρόγραμμα της παράταξης το οποίο αναπτύσσεται σε επτά τομείς. 

Το ψηφοδέλτιο του κ. Λίλτση είναι πλήρες, καθώς αποτελείται από 182 υποψήφιους συμβούλους, ενώ είναι ανανεωμένο κατά 70% σε σχέση με το 2019. Ο κ. Λίλτσης έχει στο πλευρό του έμπειρους αυτοδιοικητικούς, όπως ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών», Άρης Ιακωβίδης, με τον οποίο έχει συμπράξει. Σύμφωνα με το περιβάλλον του υποψήφιου δημάρχου, τόσο το πρόγραμμά του όσο και το ψηφοδέλτιό του έχει στηθεί με βάση την καλύτερη εκπροσώπηση των γειτονιών. Από το στρατόπεδο Λίλτση προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα είτε μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση είτε τρεις, από μία σε κάθε δημοτική ενότητα, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι.

Οι κινήσεις και το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ασλανίδη

Με τον μέγιστο δυνατό αριθμό υποψηφίων κατεβαίνει στις εκλογές του Οκτωβρίου ο Δημήτρης Ασλανίδης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά». Οι 182 υποψήφιοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Αλλαγής» προέρχονται από κάθε γειτονιά της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας. Στο ψηφοδέλτιο Ασλανίδη συμπεριλαμβάνονται ισχυρά ονόματα από την περιοχή, όπως του Δημήτρη Αθάνατου και του Κωνσταντίνου Πάντση - αμφότεροι αντιδήμαρχοι στη διοίκηση Δεμουρτζίδη, με τον δεύτερο μάλιστα να είναι και συνιδρυτής της παράταξης του νυν δημάρχου. Από κομματικά στελέχη ξεχωρίζουν ο Μάκης Δαμάσκος από τον χώρο της ΝΔ και η Συλβάνα Καρασαββίδου από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του υποψήφιου δημάρχου, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες σε γειτονιές και πλατείες, είναι αρχικά να βρίσκεται το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Ασλανίδης θα πραγματοποιήσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι, ενώ προγραμματίζονται εκδηλώσεις και κατά τόπους στις δημοτικές κοινότητες.

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων μπήκε στη μάχη ο γιατρός Ιάκωβος Αβραμίδης, με τον ίδιο να δηλώνει ότι στόχος του είναι «να συσπειρώσει έστω την τελευταία στιγμή τους προοδευτικούς πολίτες και να δώσει με αξιοπρέπεια την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών». Ο υποψήφιος δήμαρχος κάνει λόγο για υποβαθμισμένο δήμο με τεράστια προβλήματα καθημερινότητας, ποιότητας ζωής, αισθητικής, περιβάλλοντος, πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής και φτωχοποίησης. Παρών στις δημοτικές εκλογές θα και ο Μάριος Παλάντζας, με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και θα επιδιώξει να βρίσκεται εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο, αφού στην τρέχουσα θητεία έχει αφήσει ήδη το πολιτικό αποτύπωμά του με τις παρεμβάσεις τηςδημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ.