Skip to main content

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Καφέ κάδοι και στη λαϊκή αγορά Τσέλιου

Το υλικό που συλλέγεται θα οδηγείται για παραγωγή λιπάσματος

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κάνει ένα ακόμα βήμα για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, τοποθετώντας καφέ κάδους και στη λαϊκή αγορά Τσέλιου στην Πυλαία.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου τοποθέτησε καφέ κάδους στην= λαϊκή αγορά ώστε οι εργαζόμενοί της να απορρίπτουν τα υπολείμματα από τους πάγκους τους στους ειδικούς κάδους για την περαιτέρω επεξεργασία.

Η τοποθέτηση των κάδων έγινε σε συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 12/03, όπου οι εργαζόμενοι της λαϊκής αγοράς πληροφορήθηκαν για τους καφέ κάδους και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό. Στην ενημέρωση επισημάνθηκε η σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφών και το θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τέτοιες προσπάθειες στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο έναρξης της συλλογής των υπολειμμάτων τροφών ο δήμος παρακαλεί τους εργαζομένους των λαϊκών αλλά και τους πολίτες να μην ρίχνουν σκουπίδια και πλαστικές σακούλες μέσα στους καφέ κάδους, καθώς το υλικό που συλλέγεται θα οδηγείται για παραγωγή λιπάσματος και η καθαρότητα του υλικού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της δράσης.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι στον καφέ κάδο συλλέγουμε σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες:

    Υπολείμματα και φλούδες από φρούτα και λαχανικά
    Υπολείμματα και περισσεύματα από ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ (όχι ωμό) φαγητό
    Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και όσπρια
    Τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι

Επίσης υπενθυμίζει ότι δεν επιτρέπεται η ρίψη ωμών κρεάτων και ψαριών.