Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η ανεξαρτητοποίηση Θεοτοκάτου και το τρικ... αυτομόλησης Κουράκη

Ο Ανδρέας Κουράκης έφυγε από την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» και ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού

Δύο νέες ανεξαρτητοποιήσεις από παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν με το καλημέρα, στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος για τη νέα χρονιά.

Και μπορεί η πρώτη να ήταν αναμενόμενη, καθώς φημολογούνταν το προηγούμενο διάστημα, αυτή του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού, ωστόσο η δεύτερη αιφνιδίασε πολύ, καθώς ο Ανδρέας Κουράκης έφυγε από την παράταξη "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη".

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Λεκάκης, αντιπρόεδρος ο Γάκης

Όπως πάντως διευκρίνισε ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Βούγιας, η αποχώρηση ήταν ένα "σατανικό τέχνασμα", προκειμένου ο κ. Κουράκης να μπορέσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την οικονομική επιτροπή, θέση την οποία χάνει ο συνδυασμός εξαιτίας του νέου νόμου. Σχολιάζοντας την εγκύκλιο που εστάλη στους δήμους, σύμφωνα με την οποία οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι λογίζονται ως δημοτική ομάδα (στην περίπτωση μάλιστα του δήμου Θεσσαλονίκης είναι και η πολυπληθέστερη) ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για "σατανική επινόηση" και "βαθιά ανήθικη πολιτικά πράξη που αλλοιώνει το αποτέλεσμα των εκλογών". Όπως είπε, η διάταξη αυτή καθιστά ομάδα ανθρώπους ετερόκλητους και στην ουσία επιβραβεύει την αυτομόληση, ενώ αλλοιώνει τη σύνθεση των επιτροπών. "Υποχρεώνει έναν δημοτικό σύμβουλο να χρησιμοποιήσει ένα σατανικό τέχνασμα για να μπορέσει να εκλεγεί ως δήθεν ανεξάρτητος", είπε χαρακτηριστικά.

Με την τοποθέτηση του κ. Βούγια συμφώνησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, που έκαναν λόγο για αντιδημοκρατική διάταξη.