Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέα ψηφιακή εφαρμογή υιοθεσίας δέντρων «ΠοτίΖΩ» από φοιτητές του CITY College

Ο κάθε πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα, εγγράφεται και μπορεί να επιλέξει από έναν διαδραστικό χάρτη από ένα έως τρία δέντρα που επιθυμεί να υιοθετήσει

Τη δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα δέντρο στη γειτονιά τους δίνει στους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης η νέα ψηφιακή εφαρμογή «ΠοτίΖΩ». Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο που δημιουργήθηκε από φοιτητές Πληροφορικής του CITY College, του Ευρωπαϊκού Campus του Πανεπιστημίου του York στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κάθε πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα https://potizo.thessaloniki.gr/, εγγράφεται και μπορεί να επιλέξει από έναν διαδραστικό χάρτη από ένα έως τρία δέντρα που επιθυμεί να υιοθετήσει και αναλαμβάνει να τα ποτίζει καθημερινά ή κάποιες φορές την εβδομάδα, προστατεύοντας το πράσινο και βελτιώνοντας το περιβάλλον όπου ζει.

«Σκοπός της εφαρμογής «ΠοτίΖΩ»  είναι η ενεργοποίηση της κοινότητας των πολιτών για την προστασία του πρασίνου, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις, με αφορμή την ένταξη της Θεσσαλονίκης στην αποστολή της Κλιματικής Ουδετερότητας μέχρι το 2030», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μιχάλης Κούπκας. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σαφώς και θα συνεχίζει να φροντίζει και να ποτίζει τα δέντρα. Επιθυμούμε όμως και την εμπλοκή των πολιτών προκειμένου να καλλιεργηθεί η κουλτούρα του εθελοντισμού αλλά και του σεβασμού του δημόσιου χώρου», τόνισε.

«Με την εφαρμογή «ΠοτίΖΩ»  θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους Θεσσαλονικείς ώστε να γίνουν εθελοντές και να αναλάβουν τη φροντίδα ενός δέντρου που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι ή την επιχείρησή τους ώστε να έχει μια καλύτερη φροντίδα για την καλύτερη και γρηγορότερη ανάπτυξή του», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος. «Επόμενος στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 10.000 δέντρα και στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συμμάχους τους συμπολίτες μας», τόνισε ο ίδιος.  

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του Δήμου Θεσσαλονίκης που ενεπλάκησαν στο project για την υποστήριξή τους και την Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου. Και φυσικά, πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δημιουργούς της ψηφιακής εφαρμογής, τους φοιτητές που εργάστηκαν μεθοδικά στην κατασκευή του «ΠοτίΖΩ». Οι φοιτητές μας συστηματικά εδώ και χρόνια συμμετέχουν σε ψηφιακά έργα για οργανισμούς που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Συμπράττουμε όλοι μαζί, άνθρωποι-οργανισμοί και φορείς, για ένα καλύτερο μέλλον και θέτουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής του CITY College, University of York Europe Campus Δρ. Δημήτρης Δρανίδης.