Skip to main content

Δύο νέες τράπεζες έρχονται να προστεθούν στο σύστημα

Δύο νέα πρότζεκτς μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις - Τι πληροφορείται η Voria.gr

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό γιατί δύο νέα projects μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr το πρώτο αφορά στο deal της εξαγοράς της άδειας της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Η προσφορά που κατέθεσε για την περίπτωση η πλευρά του ελληνικού ομίλου είναι η μοναδική, κι αυτή τη στιγμή εξετάζεται από την αρμόδια κυπριακή Αρχή, για να πάρει το τελικό πράσινο φως. Η τελική απόφαση αναμένεται σύντομα, αν και όλα δείχνουν ότι δύσκολα τελικά θα χαλάσει το deal.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο μέτωπο, η Voria.gr μαθαίνει ότι στα 100 εκατ ευρώ φέρεται να διαμόρφωσε το ποσό που αναζητά στις αγορές η Praxia Bank (πρώην Credicom), για να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου της και να ξεκινήσει, να λειτουργεί. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θέλει να φτιάξει μια τράπεζα που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες σε μεγάλο βαθμό. Η πόλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου 1,5 χρόνο κι όλα δείχνουν ότι μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Το συμπέρασμα είναι ότι μέσα στη γενικότερη κρίση, η προσπάθεια και για νέες προσθήκες στην αγορά, τελικώς, δεν σταματούν ποτέ.