Skip to main content

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πέφτει σήμερα η αυλαία των απολογιών με τους 35 τελευταίους κατηγορούμενους

Ανακριτές και εισαγγελείς έκριναν προφυλακιστέους τους 70 από τους 105 κατηγορούμενους - «Βεντέτα» αν κρατηθούν οι Κροάτες οπαδοί, λέει ο πρόεδρος της χώρας

Η τρίτη και τελευταία ομάδα των 35 οπαδών -σε σύνολο 105- που κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία στοίχισαν τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περνούν το γραφείο των ανακριτών. 

Χθες τον δρόμο για τη φυλακή πήραν άλλοι 39 Κροάτες και ένας Έλληνας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό όσων κρίθηκαν προφυλακισμένοι στους 70.

Διαβάστε σχετικάΝέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν ακόμα 40 χούλιγκαν – Ισχυρίστηκαν ότι πήγαν να δουν την προπόνηση της ομάδας τους

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες οπαδοί υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους, Ντιμανό Ζάγκρεμπ-ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη, αλλά μετά την άγρια δολοφονία του 29χρονου αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
έκρηξης (κακούργημα)
κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
 

καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης
επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
φθορά ξένης ιδιοκτησίας
βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
παράνομη οπλοφορία
οπλοχρησία
κατοχή φωτοβολίδων

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τις συνθήκες θανάτου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και στενεύει διαρκώς ο κύκλος των υπόπτων.

Σε ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρθηκε ότι από την ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γηπέδου της ΑΕΚ, και έπειτα από την ανασύνθεση των γεγονότων, προέκυψε ότι οι χούλιγκαν όχι μόνο μαχαίρωσαν τον Μιχάλη Κατσουρή, αλλά φαίνεται και πως τον χτύπαγαν από πίσω με ρόπαλα.

Στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας, έγινε γνωστό πως η ΕΛΑΣ βρήκε κρυμμένα δίπλα σε ένα ανθοπωλείο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής, ρόπαλα και προστατευτικά δοντιών.

Διαβάστε επίσηςΟπλοστάσιο εντόπισαν οι αρχές κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κι ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις γύρω από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, δήλωσε χθες ότι οι οπαδοί της χώρας του ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, πρόσθεσε όμως πως αν η κράτησή τους συνεχιστεί «αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Διαβάστε σχετικά: Πρόεδρος Κροατίας: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»