Skip to main content

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος από τον δήμο Χαλκηδόνος και τη ΜΕΒΓΑΛ

Ένα νέο πυροσβεστικό όχημα δώρισαν στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Κουφαλίων ο δήμος Χαλκηδόνος και η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ

Με ένα νέο πυροσβεστικό όχημα εξοπλίστηκε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Κουφαλίων, έπειτα από δωρεά που πραγματοποίησαν ο δήμος Χαλκηδόνος και η Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «ένα χρόνιο αίτημα των εθελοντών του Σταθμού εισακούστηκε από τη Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος, η οποία με τη συνδρομή της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ αγόρασε το εν λόγω πυροσβεστικό όχημα. Η παράδοση του οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, όπου ανήκει ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Κουφαλίων, έγινε με μία λιτή τελετή στην είσοδο του Δημαρχείου στα Κουφάλια την Τρίτη 11/07/23».

«Σήμερα είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή για το Δήμο μας και για την τοπική κοινωνία των Κουφαλίων, καθώς παραδίδουμε ένα αρκετά πιο σύγχρονο όχημα, σε σχέση με αυτό που υπήρχε, στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Κουφαλίων», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι το πυροσβεστικό όχημα αγοράστηκε με δαπάνη του Δήμου Χαλκηδόνος και τη σημαντική, όπως χαρακτήρισε, βοήθεια της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το αίτημα και με μεγάλη προθυμία συμμετείχε προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του οχήματος. «Το όχημα αυτό αναβαθμίζει πλήρως τις δυνατότητες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους συμπολίτες μας. Δίνουμε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια των εθελοντών πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους συγχαίρουμε για την προσπάθειά τους», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος.  

«Ως Δήμος Χαλκηδόνος προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε κάθε μέρα και όσο το δυνατόν περισσότερο την Πολιτική Προστασία στον Δήμο μας και στην προσπάθειά μας αυτή συγκαταλέγεται και η αγορά αυτού του οχήματος», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα για την άριστη, όπως χαρακτήρισε, συνεργασία που έχει με τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τη συνεισφορά τους στο σύνολο του Δήμου. Κλείνοντας ευχαρίστησε τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, η οποία συμπαρίσταται σε τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσα από την εταιρική κοινωνική της ευθύνη δείχνει τον δρόμο και σε άλλες εταιρείες να συμβάλλουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου στην ομιλία της τόνισε ότι η ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ είναι δεμένη με την ιστορία των Κουφαλίων και της τοπικής κοινωνίας, καθώς, όπως είπε, οι κάτοικοι στάθηκαν στο πλευρό του πατέρα της και ιδρυτή της εταιρείας, Κωνσταντίνου Χατζάκου, στα πρώτα του ακόμη βήματα και -έως και σήμερα- τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι εργαζόμενοι της εταιρείας.

“Σήμερα, με μεγάλη χαρά, παραδίδουμε στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Κουφαλίων ένα πυροσβεστικό όχημα, για την αγορά του οποίου η ΜΕΒΓΑΛ συνέβαλε με δωρεά. Η ασφάλεια της περιοχής είναι βασικό μέλημα όλων μας και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, η δωρεά αυτή να μην παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθεί, αλλά να καλύπτει μόνο την ανάγκη της πρόληψης”, δήλωσε η κ. Χατζάκου η οποία θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν, ώστε με τη συνδρομή των υπολοίπων τοπικών αρχών και του Δήμου Χαλκηδόνος, να νιώθουμε όλοι ασφαλείς.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νομού Πέλλας, Ζώης Γιώτης ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δήμου και της ΜΕΒΓΑΛ για την πρωτοβουλία και την προμήθεια του οχήματος. Ο κ. Γιώτης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, ο οποίος μετρά πλέον τέσσερα χρόνια εθελοντικής προσφοράς στην περιοχή με δύναμη 20 εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής. “Ήταν αίτημά τους να προμηθευτούμε ένα πιο σύγχρονο όχημα. Αυτό το αίτημα το αγκάλιασαν ο δήμος και η εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ και σήμερα έχουμε τη χαρά να παραλαμβάνουμε ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατάσβεση δασικών αλλά και αστικών πυρκαγιών” δήλωσε και απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος, προκειμένου να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και να ενταχθούν σε αυτόν.

Ο διοικητής της Π.Υ Γιαννιτσών Γκίκας Καμπουρίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόσο της υπηρεσίας του, όσο και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού για τη βελτίωση της ασφάλειας στον Δήμο Χαλκηδόνος ευχαριστώντας παράλληλα τους εθελοντές του Σταθμού για την προσφορά τους τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση του με έμψυχο δυναμικό.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης παραλαβής του πυροσβεστικού οχήματος ήταν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Χαλκηδόνος, η Γενική Γραμματέας του δήμου, υπάλληλοι του δήμου, μέλη της Διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ “Αξιός”.