Skip to main content

doValue: Το πρωτοποριακό Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας διδάσκει τη γλώσσα του αύριο

Το doResponsible Financial Center συμβάλλει στον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό - Ποια δεξιότητα είναι το απαραίτητο εφόδιο για τους νέους

Ποιες θεωρούνται σωστές οικονομικές αποφάσεις και πόσο εύκολο είναι να ληφθούν; Απαιτούνται δεξιότητες και συγκεκριμένες γνώσεις; Οι σημερινές οικονομικές συμπεριφορές επηρεάζουν το μέλλον μας;

Σε αυτές και όχι μόνον τις ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει  ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός που αποτελεί τον συνδυασμό συνειδητότητας, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών, στοιχείων, δηλαδή, απαραίτητων για τη λήψη σωστών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, με απώτερο στόχο την επίτευξη της ατομικής χρηματοοικονομικής ευημερίας.

Image

 

 

Η χρηματοοικονομική ευημερία, άλλωστε, είναι ένα από τα ζητούμενα της σύγχρονης εποχής και αφορά όλες τις ηλικίες, ωστόσο η διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης που θα δημιουργήσει μια νέα γενιά συνειδητοποιημένων, ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά εγγράμματων πολιτών, απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων, αποτελώντας, παράλληλα, μια σημαντική πρόκληση.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται να συμβάλει το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (doValue doResponsible Financial Center). Η doValue Greece σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα, παρουσίασε, πρόσφατα, το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας, συμμετέχοντας για πρώτη φορά, στην παγκόσμια εκστρατεία Global Money Week. Η εν λόγω εκστρατεία, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με εθνικό συντονιστή την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η 12η ετήσια εκστρατεία Global Money Week που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου έδωσε τη δυνατότητα στη doValue Greece να παρουσιάσει τη δραστηριότητα του Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας, και δίνοντας μια πρόγευση για τις δράσεις που θα ξετυλίξει κατά τη διάρκεια του έτους.

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (doValue doResponsible Financial Center) αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του προγράμματος #Αξίες Ζωής της doValue, στο οποίο εντάσσεται ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον πυρήνα της οποίας είναι η δημιουργία αξίας για την κοινωνία, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.

Image