Skip to main content

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την κροατική αστυνομία για το Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ

Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων έφθασε η αποστολή της Ένωσης στο ξενοδοχείο

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει αύριο, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα παιχνίδι που έχει ήδη στιγματιστεί από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για τον λόγο αυτό έχει απαγορευθεί η παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, ενώ η κροατική αστυνομία ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα και για τους οπαδούς της Ντιναμό που θα βρεθούν στο γήπεδο «Μαξιμίρ». Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων έφθασε μάλιστα και η αποστολή της Ένωσης στο ξενοδοχείο.

Η ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στις 20.00 στο Ζάγκρεμπ, στο «Maksimir City Stadium», θα διεξαχθεί διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας για τα προκριματικά του UEFA Champions League, μεταξύ της GNK Dinamo και της AEK FC. Η αναμέτρηση αυτή έχει χαρακτηριστεί αγώνας υψηλού κινδύνου, και αναλόγως η αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με επαρκή αριθμό αστυνομικών.

Για τη διατήρηση ευνοϊκής κατάστασης δημόσιας τάξης και ειρήνης κατά τη διαδρομή από και προς τον αγώνα, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, η αστυνομία θα λάβει μέτρα και ενέργειες της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τον Νόμο περί Αστυνομικών Καθηκόντων και Εξουσιών, ο Νόμος για την Πρόληψη Ταραχών στους Αθλητικούς Αγώνες και ο Νόμος για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Παρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός ντόπιων φιλάθλων και τους καλούμε να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις.