Skip to main content

Δραματικές ώρες στη Λάρισα: Κάτω από το νερό συνοικίες, γεμάτα με απεγκλωβισμένους τα κλειστά γήπεδα (φωτο)

Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη και εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη βούλιαξαν στα λασπόνερα, παρότι σταθεροποιήθηκε η στάθμη στον Πηνειό - Έκκληση για βάρκες και μηχανήματα, τι λέει στη Voria.gr ο δήμαρχος

Δραματικές είναι οι ώρες στη Λάρισα καθώς συνοικίες της πόλης παραμένουν για δεύτερο 24ωρο κάτω από τα νερά του Πηνειού που φούσκωσε, αφού το ύψος της στάθμης έφτασε τα 10 μέτρα, και τελικά υπερχείλισε. 

Ο Άγιος Θωμάς, η Νέα Σμύρνη, οι εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη έχουν βουλιάξει μέσα στα λασπόνερα. Τα νερά βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές σε ύψος 2 μέτρων, με δεκάδες κατοίκους να βρίσκονται για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα διαμερίσματά τους. 

Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε στη Voria.gr ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρονται σε τρεις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε κλειστά γυμναστήρια της πόλης. Ήδη, όπως είπε το κλειστό γυμναστήριο, της Νεάπολης έχει γεμίσει. Στους ανθρώπους προσφέρεται φαγητό, νερό, ιατρική βοήθεια και καθαρά κλινοσκεπάσματα.

 

Σταθεροποίηση της στάθμης στον Πηνειό, έκκληση για βάρκες και μηχανήματα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το αισιόδοξο είναι ότι σήμερα η στάθμη του νερού έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο στα πλημμυρισμένες συνοικίες η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονικό ρεύμα. Ο ίδιος κάνει έκκληση να σταλούν άμεσα περισσότερες διασωστικές λέμβοι και βαρέα μηχανήματα ώστε να γίνουν ταχύτερα οι απεγκλωβισμοί των ανθρώπων που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.

Τραγική είναι η κατάσταση στα προάστια της Λάρισας, στην παλιά εθνική οδό, όπου το νερό έχει καταπιεί χιλιάδες στρέμματα και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.