Skip to main content

Δραματικές στιγμές στη Ζάκυνθο - Στις φλόγες το νησί (φωτο+video)

Τέσσερα ενεργά μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες, το ένα από τα οποία βρίσκεται έξω από το χωριό Αγαλά και απειλεί σπίτια.

Δίχως τέλος είναι η πύρινη κόλαση στο νησί της Ζακύνθου, καθώς τέσσερα ενεργά μέτωπα καίνε εκτάσεις ακόμα και κοντά σε χωριά, ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Τα μέτωπα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες είναι: Στο όρος Βραχίωνας, που μαίνεται από χθες το μεσημέρι, στο χωριό Κοιλιωμένος που κατευθύνεται στο χωριό Αγαλάς και δύο νέες εστίες που έκαναν την εμφάνιση τους αργά το βράδυ, κοντά στο χωριό των Βολιμών.

Υπάρχουν φόβοι ότι έχουν καεί στάβλοι με ζώα και αγροτικές καλλιέργειες.

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Αγαλά, καθώς οι φλόγες βρίσκονται έξω από το χωριό τους, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δίνουν μάχη να σώσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Παράλληλα, οι δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις Βολίμες Ζακύνθου δεν απειλούν ακόμα κατοικίες.

Στο νησί επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 30 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, ενώ από χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε στο νησί και το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος (drone), προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών.

(Πηγή φωτογραφιών: imerazante.gr)