Skip to main content

Δύο εκρήξεις με 11 νεκρούς στη Ρωσία

Δύο νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Κιζλιάρ στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, δύο ημέρες μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Μόσχα.
Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δύο εκρήξεις, που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Κιζλιάρ στο Νταγκεστάν της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρώτη έκρηξη ( στις 8.30 τοπική ώρα) προκλήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, έξω από το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών και της υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Η δεύτερη έκρηξη (35 λεπτά αργότερα) σύμφωνα με την αστυνομία προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό και σημειώθηκε στον ίδιο δρόμο την ίδια ώρα που πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να βοηθήσει όσους είχαν χτυπηθεί στην πρώτη έκρηξη.

Μεταξύ των νεκρών της επίθεσης περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας και αστυνομικοί.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και πίσω από τις οποίες φέρονται να βρίσκονται οργανώσεις του Βορείου Καυκάσου.

Το Νταγκεστάν, που έχει κυρίως μουσουλμάνους κατοίκους και βρίσκεται δίπλα στη Τσετσενία, πλήττεται συχνά από επιθέσεις με στόχο την αστυνομία και κυβερνητικούς αξιωματούχους.