Skip to main content

Τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι: 17 άτομα ανέβηκαν στο λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη

24 επιβάτες ανέβηκαν στο λεωφορείο από τη Λάρισα, έξι από τον Βόλο -από όπου ξεκίνησε χθες το απόγευμα το ταξίδι για Ρουμανία- και 17 ήταν οι επιβάτες από Θεσσαλονίκη

Από Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη προέρχονται οι επιβάτες του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 24 επιβάτες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 24 επιβάτες ανέβηκαν στο λεωφορείο από τη Λάρισα, έξι από τον Βόλο (από όπου ξεκίνησε χθες το απόγευμα το δρομολόγιο) και 17 άτομα ανέβηκαν από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Γιάννη Μπατζιόλα, ιδιοκτήτη του πρακτορείου που μίσθωσε το ταξίδι και μίλησε στο protothema, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και τους ανθρώπους στο Βουκουρέστι. «Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και αν υπάρχουν νεκροί ή όχι. Αυτα δεν τα γνωρίζουμε και εμείς ακόμη, τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουν με ασφάλεια, είναι ότι 20 άτομα έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και υπάρχουν 25 άτομα τα οποία είναι προφανώς σε κάποια νοσοκομεία και μπορεί είτε οι ίδιοι να χρειάζονται βοήθεια είτε να είναι συνοδοί κάποιων τραυματιών

«Δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, ξέρουμε ότι ακούμε από τις ειδήσεις, για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Ανάμεσα σε στους τραυματίες δεν είναι ότι ο οδηγός. Δεν τραυματίστηκε από το τροχαίο», είπε.

Το λεωφορείο παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Επίσης, μετά την πρόσκρουση, η οποία φαίνεται λόγω της ταχύτητας να ήταν σφοδρή, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν. Η πινακίδα με το ύψος ήταν προειδοποιητική για υπόγεια διάβαση που ακολουθούσε με τον οδηγό να μην έχει υπολογίσει το όριο.