Skip to main content

Αιχμές Καμίνη για το όνομα: Σημαντικές οι ανοιχτές διαδικασίες

Ο Γιώργος Καμίνης άφησε αιχμές για την απόφαση να ανακοινωθεί το όνομα της νέας παράταξης σε συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Είναι σημαντικές οι ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές σχετικά με την απόφαση να ανακοινωθεί το όνομα της νέας παράταξης σε συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή και σύμφωνησαν για τα βήματα και τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα.

Η κ. Γεννηματά, σε ολιγόλεπη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξη για την ευόδωση του εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει δεκαμέλες πολιτικό όργανο που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων την ευρεία σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο. Η πρώτη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, με στόχο το συνέδριο να γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Η κ. Γεννηματά επιφυλάχθηκε για την τελική θέση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σχετικά με την πρόταση να ακυρωθεί η συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αναμένοντας το ψήφισμα που θα εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά, με ανοιχτή επικοινωνία με τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές» και τόνισε πως «όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο».

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του για την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, λέγοντας ότι είναι σύνθετες οι διαδικασίες, καθώς πρέπει να συνδυαστούν και η καθημερινή πολιτική παρουσία και η συλλογική ανοικτή πορεία προς το συνέδριο.

Όσο για το αν θα οργανώσει τάση εντός του νέου φορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αλλά απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένη τάση.