Skip to main content

Συνάντηση με Μητσοτάκη: Διαμαρτύρεται και η ΟΒΣΘ για τον αποκλεισμό

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία για τον αποκλεισμό από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς στο ΥΜΑΘ

Μετά τον ΕΣΘ, και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον απαράδεκτο, όπως τον χαρακτηρίζει, αποκλεισμό της από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας της, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι, με τον αποκλεισμό αυτόν, οι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης «στερούνται το δικαίωμα μέσω των εκπροσώπων τους να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα. Αιτήματα που  όπως έχει δηλώσει δημοσίως η ΟΒΣΘ, με προγενέστερες ανακοινώσεις της, απαιτείται η σχεδίαση και λήψη από την κυβέρνηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς προσαρμοσμένα στον βαθύτερο χαρακτήρα και περιεχόμενο της κρίσης αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, που στην συντριπτική της πλειονότητα αποτελείται από τις επιχειρήσεις αυτές», σημειώνει.

Αιτείται, τέλος, να είναι παρών σε όλες τις αντίστοιχες συναντήσεις, «κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο, καθώς μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει η συμμετοχή μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απαράδεκτο αποκλεισμό της ΟΒΣΘ από την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ προχώρησε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα εχθές στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν άμεσα τους συναδέλφους μας και η ΟΒΣΘ έχει πάγιες θέσεις και προτάσεις πάνω σε αυτά τα οποία μέσω του διαλόγου και της γόνιμης δημοκρατικής συζήτησης θα έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί με τον Πρωθυπουργό.

Στην δύναμη της Ο.Β.Σ.Θ. υπάγονται 29 κλαδικά σωματεία που έχουν στη δύναμή τους 4640 εγγεγραμμένα μέλη που εκπροσωπούν τις επαγγελματο-βιοτεχνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στο νομό Θεσσαλονίκης. Με τον αποκλεισμό αυτό οι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης στερούνται το δικαίωμα μέσω των εκπροσώπων τους να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα. Αιτήματα που  όπως έχει δηλώσει δημοσίως η Ο.Β.Σ.Θ., με προγενέστερες ανακοινώσεις της, απαιτείται η σχεδίαση και λήψη από την κυβέρνηση  μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς προσαρμοσμένα στον βαθύτερο χαρακτήρα και περιεχόμενο της κρίσης αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, που στην συντριπτική της πλειονότητα αποτελείται από τις επιχειρήσεις αυτές.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι επιχειρήσεις βάλλονται όσο ποτέ άλλοτε από την πανδημία έπειτα από την δεκαετή κρίση ο ρόλος του κράτους αναδεικνύεται αναγκαίος αλλά και αποφασιστικός για την επίλυση των πάγιων προβλημάτων, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από παραγωγική συνομιλία.

Για όλα τα παραπάνω αιτούμαστε να είμαστε παρόντες σε όλες αυτές τις συναντήσεις, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο, καθώς μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποφέρει η συμμετοχή μας».