Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης - Θλίψη για τον χαμό του

Ο γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη το μεσημέρι του Σαββάτου καρδιακό επεισόδιο και μετά μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Έφυγε από τη ζωή ο 64χρονος γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός, Τζίμης Πανούσης, ο οποίος υπέστη το μεσημέρι του Σαββάτου καρδιακό επεισόδιο. Λίγη ώρα μετά μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψής του, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Ο μουσικός βρισκόταν στο σπίτι του, όταν υπέστη ανακοπή. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο μουσικός είχε υποστεί ανακοπή ενώ βρισκόταν στη σκηνή και τον είχε απομακρυνθεί από εκεί με ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για λίγες μέρες.

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε 12 Φεβρουαρίου 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς -τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή- στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήταν γνωστός για τη σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του.

Πέρα από τη μουσική o Τζίμης Πανούσης έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και λιγότερο με τον κινηματογράφο.

Η ιδεολογική στάση του Πανούση και η καυστική του σάτιρα τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με το δικαστήριο.

Ο Τζίμης Πανούσης είχε έναν γιο και μία κόρη.